Placinte si Rulade

Dovleac și brânză de vaci: o rețetă pentru o cina delicioasă. Copiii o iubesc pur și simplu

 

 

Dovleac și brânză de vaci: o rețetă pentru o cina delicioasă. Copiii o iubesc pur și simplu

 

Despre beneficiile dovleacului putem vorbi destul de mult timp. Această legumă este foarte necesară organismului uman, deoarece poate furniza o cantitate mare de vitamine și minerale.

De exemplu, dovleacul conține multe fibre, care ajută la normalizarea funcționării intestinelor și stomacului. În plus, dovleacul are un efect coleretic. Este foarte util pentru persoanele în vârstă.

Cu toate acestea, nu puteți mânca caserole de dovleac tot timpul. Merită să faceți produse de copt cu dovleac. Să vorbim despre o rețetă simplă de plăcintă cu dovleac.

 

Ingrediente:

  • dovleac – 300 g;
  • Branza de vaci 9% – 400 g;
  • Ouă – 3 buc.;
  • Sare – 0,5 linguriță;
  • Zahăr – 2 linguri;
  • Smântână – 2 linguri;
  • Praf de copt – 1 linguriță;
  • Vanilie – un praf;
  • Griș – 100 g;
  • Ulei vegetal – 1 lingura.

 

Mod de preparare:

Curățăm dovleacul de coajă și măruntaie, îl dam pe incisivi mari. Turnați brânză de vaci, sare și zahăr granulat într-un castron, spargeți ouăle, adăugați smântână și bateți cu un blender de imersie până la omogenizare.

Turnați praful de copt și vanilia în amestecul de caș. Adăugați dovleacul tocat în amestec, adăugați gris și amestecați bine toate ingredientele.

Ungeți tava de copt cu ulei vegetal și stropiți ușor cu făină. Se pune amestecul în formă și se întinde într-un strat uniform.

Coaceți plăcinta la 180 de grade timp de 45-50 de minute.

Rezultatul final este o plăcintă cu dovleac dulce și delicioasă. Aceasta este o modalitate bună de a folosi dovleacul crescut.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii