Puteți prepara carnea tocată în mai multe moduri. O astfel de metodă este chiftelele, pe care nu trebuie să le consumi doar prăjite, ci și coapte de la cuptor cu piure de cartofi.
Pregătirea cărnii tocate nu este niciodată complicată, iar datorită acestui fapt, carnea tocată este unul dintre cele mai populare tipuri de carne. Mulți oameni pregătesc, de exemplu, friptură sau chiftele din carnea măcinată . Cu toate acestea, puteți face și chifteluțe din această carne, care le va plăcea și copiilor. În plus, sunt copți în piure de cartofi, care a devenit popular la mulți oameni.
Ingrediente :
- 600 g carne tocata
- 50 g pesmet
- 1 ceapă
- 1 ou
- sare dupa gust
- piper negru măcinat după gust
- usturoi uscat
- boia măcinată
pentru piure de cartofi:
- 600 g de cartofi
- 1,5 l apă
- 30 g de unt
- sare si piper negru macinat dupa gust
pentru sos:
- 150 ml de smântână
- 30 g muștar
- sare dupa gust
- piper negru
Mod de preparare:
Pentru a pregăti piureul de cartofi, pregătiți cartofii, curățați-i de coajă și tăiați-i bucăți. Apoi le lasam sa fiarba si odata ce sunt fierti se scurge de apa si se paseaza cu un zdrobitor de cartofi.
Dacă doriți, puteți folosi și un tel de mână, dar pentru aceasta trebuie să adăugați puțin lapte la cartofi sau să mai adăugați puțin unt.
La final, sarezi piureul dupa gust si adauga marar tocat.
Când ați terminat, amestecați-l și, la sfârșit, luați o tavă de copt și puneți în ea toți cartofii piure.
Procesați chiftelele
Deoarece aveți deja piureul de cartofi, nu rămâne decât să faceți chiftele. Așa că se ia un bol și se pune carnea tocată, ceapa tocată , pesmet, sare și piper după gust, usturoiul pisat și se adaugă boia de ardei măcinată. Apoi amestecați bine toate ingredientele într-un bol și apoi puteți lua bucăți din acest amestec de carne și le puteți forma bile.
Apoi puneți fiecare biluță deasupra piureului de cartofi și încercați să nu lăsați bilele să se atingă între ele, astfel încât să nu se poată lipi în timpul coacerii.
Pregătiți sosul pentru bile de carne tocata, amestecând smântâna , muștarul, sare și piper. La final se toarnă acest sos peste chiftelele de peste piure.
Datorită acestui sos, pioreul va fi mai moale și întregul preparat va avea un gust mai delicios.
Coaceți mâncarea și gata
Deoarece aveți deja vasul gata de coacere, preîncălziți cuptorul la 180°C. Odată ce cuptorul este la temperatura dorită, coaceți mâncarea pentru aproximativ 30 de minute. După acest timp, scoateți vasul și stropiți-l cu brânză rasă.
Reveniți cu vasul in cuptor și coaceți încă 5 până la 10 minute, până când brânza este complet topită și ușor aurie. Imediat după aceea, mâncarea este gata și o poți servi imediat. Dacă doriți, îl puteți decora cu ceapă verde tocată sau mărar la final.
Pofta buna!