Caserolă super gustoasă de legume
Ingrediente:
Dovlecel – 1 buc.
Vinete – 1 buc.
Roșii – 2-3 buc.
Cartofi – 3-4 buc.
Brânză tare – 150 g
lapte – 2 căni
Ouă – 2 buc.
Nucșoară măcinată – pe vârful unui cuțit
Ulei vegetal – 2 linguri. l.
Sare – după gust
Piper negru măcinat – după gust
Mod de preparare:
PASUL 1:
Să pregătim produsele. Nu am folosit piper, dar este mereu prezent în rețeta clasică. Ierburile provensale sunt potrivite ca, condimente, puteți lua cimbrul separat. Legumele trebuie spălate și uscate bine.
PASUL 2:
Dovlecelul meu este tânăr, așa că nu-mi tai pielea. Le tăiem în inele de aproximativ 5 mm lățime.
PASUL 3:
De asemenea, vinetele le taiem rondele si presaram sare deasupra pentru a le elimina amarul.
PASUL 4:
Taiem si rosiile in rondele daca tu, ca mine, ai mari, atunci poti taia fiecare inel;
PASUL 5:
Asezam legumele in forma in care vor fi coapte, alternand: dovlecei, vinete, ardei, rosii.
PASUL 6:
Deasupra se presară sare și ierburi, se toarnă ulei vegetal. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute. Verificați starea de gătit cu o furculiță. Legumele ar trebui să devină moi și suculente.
PASUL 7:
Răziți brânza pe o răzătoare grosieră.
PASUL 8:
Se presară ratatouille-ul gata cu brânză și se mai lasă la cuptor încă cinci minute până când brânza se topește bine.
Poftă buna!