Desert

PRĂJITURA ” O nebunie cu ciocolata „

 

 

 

 

Ingrediente:

1/4 ceașcă zahar pudra
3/4 ceașcă frișcă lichida
1 1/2 linguri cacao
Frișcă de ciocolata
3/4 linguriță esență de vanilie
3/4 ceașcă frișcă lichida
300 g fulgi de ciocolata sau ciocolata menaj rasa
Ganache de ciocolata
250 g frișcă lichida bătută
1/2 ceașcă pudra cacao
3 linguri lapte
1/2 ceașcă zahar
200 g crema de brânză la temperatura camerei
Mousse de ciocolata
400 g biscuiți digestivi

Pentru decor:

100 ml sirop de ciocolata
100 g fulgi de ciocolata

Prăjitura cu ciocolata face furori pe internet. Trebuie neapărat s-o încerci.

Învață să prepari chiar tu o prăjitură cu ciocolată atât de bună.

Vezi reţeta simplă şi rapidă pentru prăjitura cu ciocolată

Preparare Prăjitură cu ciocolata

 

Mod de preparare:  

Amestecă crema de brânză cu zahărul şi laptele până la omogenizare. Adaugă cacao şi la urmă înglobează frişca lichidă bătută bine.

Pentru ganache de ciocolată:

Pune pe bain marie frișcă lichidă pentru ganache şi când fierbe adaugă ciocolata menaj sau fulgii de ciocolată. Lasă vasul acoperit timp de 5-7 minute, apoi bate cu telul până la omogenizare.

Pentru frișcă de ciocolată:

Amestecă frișca lichidă într-un castron pus la congelator şi bate 15 minute, astfel încât să se îngroașe amestecul.

Amestecă cu mixerul pe viteză medie şi adaugă treptat pudra de cacao şi zahărul pudră. Bate până ce frişca de ciocolată face vârfuri sticloase.

Asamblare:

Tapetează o tavă de prăjituri cu hârtie de copt. Pune un strat de biscuiţi graham pe fundul tăvii. Deasupra lor, toarnă jumătate din compoziţia de mousse de ciocolată şi netezeşte. Toarnă jumătate din crema ganache de ciocolată peste mousse şi apoi încă un strat de biscuiţi.

Deasupra lor pune restul de mousse de ciocolată şi ganache de ciocolată şi încă un strat de biscuiţi.

Deasupra ultimului strat toarnă frişca de ciocolată şi presară fulgi de ciocolată sau rade ciocolată menaj.

 

Pofta buna !

 

Sursa: Daniel Otoiu Beldean 




Categorii