Ingrediente:
Pentru foi:
● 6 ouă
● 6 linguri făină
● 6 linguri zahăr
● 6 linguri ulei
Pentru cremă:
● 800 ml lapte
● o păstaie vanilie
● 6 gălbenușuri
● 160 g zahăr
● 80 g făină
● 250 g fistic nesărat
Mod de preparare:
1. Pentru foi, se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul, gălbenușurile, uleiul, apoi făina. Se amestecă ușor, apoi se coc 3 foi separat, pe fundul unei tăvi de copt, tapetată cu hârtie.
2. Pentru cremă, laptele se pune la fiert cu păstaia de vanilie tăiată în două pe lung.
3. Gălbenușurile se freacă cu zahărul, se adaugă făina, se toarnă laptele, se pune din nou pe foc și se fierbe amestecând pentru a evita prinderea.
4. Se lasa crema fiartă la răcit în totalitate și apoi se așază între foi, presărând fisticul mărunțit.
5. Ultimul strat la prăjitura cu foi și cremă de fistic trebuie să fie de cremă, se presară cu fistic și se lasă la rece de pe o zi pe alta.
Pofta buna!