Astazi iti recomand sa prepari prajitura cu visine. Are un gust grozav si arata foarte bine. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.
Ingrediente:
- 6 oua, 150 gr zahar
- 250 gr faina de grau,
- 1 pliculet praf de copt
- 3 linguri cacao,
- 6 linguri ulei de floarea soarelui
- 6 linguri apa calduta
pentru crema:
- Compot de cirese,
- 300 ml suc din compot
- 2 pliculete zahar vanilat,
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 gr mascarpone,
- 1 plic intaritor de frisca
- 250 ml smantana dulce pentru frisca
- Gem (la alegere)
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim aluatul. Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Folosind mixerul, batem albusurile spuma.
Separat, batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul de floarea soarelui, apa calduta si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam apoi si cacaoa. La final, adaugam albusurile batute si amestecam.
Turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul timp de aproximativ 45-50 de minute, la o temperatura de 170-180 grade.
Strecuram 700 ml compot de visine printr-o sita. Dizolvam praful de budinca in 300 ml sucul din compot. Adaugam un pliculet de zahar vanilat. Punem budinca pe aragaz, la foc mic. Gatim o budinca groasa.
Lasam apoi budinca sa se raceasca putin. Adaugam visinele fara samburi in budinca de vanilie.
Pregatim frisca. Batem smantana dulce cu zaharul vanilat si intaritorul pana obtinem o frisca solida. Adaugam apoi si branza mascarpone. Amestecam bine.
Insiropam blatul cu rom si-l ungem cu gem. Turnam budinca peste blat. Punem crema de frisca si mascarpone intr-un pos de patiserie. Decoram prajitura cu aceasta crema.
Punem visinele intr-o cratita si le incalzim usor. Decoram prajitura cu visinele incalzite. Lasam prajitura la frigider pentru 4-5 ore.
Pofta buna!