Pentru vară este o decizie foarte bună. Nu e necesară utilizarea cuptorului. Amestecul de iaurt, fructe, gelatină se solidifică în frigider și se transformă într-un desert de lux, proaspăt, gingaș și revigorant!
Prăjitura cu puține calorii poate fi servită și de persoanele care sunt la dietă și vor să slăbească!
Ingrediente:
500 g iaurt (puteți să alegeți de care doriți, de exemplu puteți să combinați iaurt simplu și iaurt cu ananas);
1 plic (25 g) gelatină care se dizolvă repede (sau puteți folosi gelatină obișnuită);
4 linguri zahăr sau după gust (depinde cât de dulce este iaurtul);
200-300 g fructe sau pomușoare de pădure (după dorință și în dependență de sezon).
Mod de preparare:
Presărați cristalele de gelatină peste sucul înfierbântat de fructe sau gelatina în apă fierbinte și lăsați să se dizolve până lichidul se răcește.
Dacă iaurtul nu este dulce, adăugați zahăr tos în iaurt și amestecați cu mixerul.
Spălați fructele de sezon pe care le folosiți și curățați-le de codițe.
Tăiați-le mărunt dacă este cazul.
Gelul de gelatină adăugați-l în iaurt și amestecați cu mixerul până devine o masă omogenă.
Apoi puneți fructele și amestecați atent cu o spatulă.
Folosiți o formă (poate fi de sticlă, de plastic, sau emailată) pe care o veți căptuși cu folie alimentară sau folie de aluminiu și turnați compoziția.
Dați forma pentru 3 ore la frigider în compartimentul de refrigerare pentru solidificare.
Tortul deja gata sau aproape întărit, ornați-l cu fructe.
Înainte de a fi servit, puneți tortul pe un platou. Dacă doriți un tort mai moale adăugați mai puțină gelatină, iar dacă doriți mai consistent atunci puneți mai multă gelatină. În loc de iaurt puteți folosi smântână, va fi foarte gustos însă va conține mai multe calorii.
Poftă bună!