Ingrediente:
500 g ficat de pui
300 g cascaval
10 g gelatina
150 g rosii
150 g de morcovi
150 g ceapa
verdeata
sare si piper, dupa gust
ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Gelatina se pune intr-un bol cu 150 ml de apa rece, fiarta si se lasa timp de 1 ora.
Ceapa si verdeata se toaca marunt.
Rosiile se toaca cuburi.
Morcovul si cascavalul se dau pe razatoare marunta.
Ceapa se caleste intr-o tigaie incinsa cu ulei, pana capata o culoare aurie.
Se adauga ficatul de pui, se asezoneaza cu sare, piper si se prepara timp de 10 – 15 minute.
Amestecul de apa si gelatina se toarna intr-o cratita mica, se pune pe foc si se aduce pana la temperatura de fierbere, dar ATENTIE nu se fierbe.
Se retrage de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Ficatul prajit se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu morcovul razuit. In acest amestec se aduga jumatate din cantitea de gelatina si se amesteca bine se obtine o compozitie omogena.
Intr-un bol se amesteca cascavalul cubuletele de rosii, verdeata si gelatina ramasa.
Jumatate din amestecul de ficat se aranjeaza intr-o forma, se preseaza bine intr-un strat uniform.
Apoi se adauga amestecul de cascaval, se niveleaza, iar deasupra se aranjeaza un strat de ficat.
Se tine la frigider timp de 5-6 ore.
Pateul de ficat cu cascaval este gata. Simplu, gustos si de casa.
Pofta buna !
Sursa : Jurnal de reţete