Bauturi

Ceaiul de Țelină elimină excesul de apă și „arde” mai eficient grăsimile

 

 

 

 

Țelina ajută la arderea grăsimilor și eliminarea apei din țesuturi. De asemenea, are efect hipoglicemiant, ajută la scăderea senzației de foame necontrolată, tratează sunt remineralizante și revigorante.

Ceaiul de țelină are proprietăți diuretice și detoxifiante, fiind de mare ajutor pentru pierderea kilogramelor în plus. Echilibrează nivelul de lichide din organism, ȋmbunătățind funcțiile renale, ceea ce duce la reducerea inflamațiilor cauzate de retenția de apă.

Ceai de țelină


Ceaiul de țelină este eficient în curele de slăbit, fiindcă drenează reziduurile rezultate de pe urma arderilor din organism.

Ingrediente:
– 3 tije de telină;
– 1 litru de apă;
– 1/2 lingurită de ghimbir măcinat – 2,5 g (opțional);
– sucul de la 1 lămâie.

Mod de preparare:
Se pune apa la fiert. Între timp, se spală bine tijele de țelină. Când apa dă în clocot, se adaugă țelina tăiată cubulețe. Se dă focul mic și se lasă totul să fiarbă pentru incă 5-10 minute.

Opțional, ghimbirul se presară în apă cu un minut sau două înainte de a se lua vasul de pe foc. La final, se îndepărtează amestecul de pe foc și se lasă să stea deoparte timp de 10 minute. Se adaugă apoi sucul de lămaie.

Mod de administrare
Se bea 1 cană cu ceai de țelină înainte de micul-dejun. Restul cantității de ceai se consumă pe parcursul zilei, înainte de fiecare masă principală sau între mese.
Cura cu ceai de țelină durează 15 zile consecutive, după care se face o pauză de alte 15 zile.

Beneficiile ceaiului de țelină
Efectul unui regim de slăbit este accentuat simțitor dacă i se alătură ceaiul de țelină, ale cărui proprietăți nu sunt deloc de neglijat:

– ajută la reglarea proceselor metabolice din corp, ce depind în mare parte de abilitatea organismului de a elimina grăsimile în exces;
– are efecte diuretice, ajutând la eliminarea excesului de apă din țesuturi și la ‘’arderea’’ mai eficientă a grăsimilor;
– are proprietăti antibacteriene și antivirale, care combat diferite infecții gastrointestinale, ȋmbunătățind sănătatea aparatului digestiv;
– echilibrează nivelul de lichide din organism, ȋmbunătățind funcțiile renale, fapt ce favorizează reducerea inflamațiilor cauzate de retenția de apă.

Toate aceste efecte se obțin inclusiv prin adoptarea unui stil de viață sănătos și suficientă mișcare.

 

 Sursa




Categorii