Flori si gradina

Cea mai puternică plantă, bună pentru creier, inimă, piele, păr și siluetă. Te scăpa și de stres

 

 

 

 

Rozmarinul sau Rosmarinus officinalis este o planta folosita de peste 2000 de ani cu scopuri medicale diverse, pastrandu-si proprietatile de-a lungul timpului.

Numele de rozmarin provine de la culoarea florilor acestei plante, de un frumos albastru: “ros” inseamna roua, rosmarin – roua marina.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii tratează cu ajutorul acestei plante artrita, astma, eczema, bolile de ficat, vizică biliară, inimă…Ea ajută și la recuperarea după boli grave!

Simți că ai obosit fizic și intelectual?

Să știi că există o plantă puternică și foarte aromată care îți poate oferi doza necesară de energie. Aceasta este folosită și în bucate, se combină foarte bine cu carnea. Este vorba despre rozmarin.

Iată câteva dintre proprietățile sale:

1. Rozmarinul îmbunătățește activitatea inimii și circulația sangvină

El are proprietăți antisclerotice, scade nivelul de colesterol. Studiile au demonstrat că această plantă este binevenită după suportarea unor maladii serioase, mai ales în cazul persoanelor în etate.

Pentru îmbunătățirea circulației sangvine la nivelul creierului și sporirea activității inimii vei folosi rozmarinul în felul următor: opărește o linguriță de frunze de rozmarin cu 2 pahare de apă clocotită, toarnă lichidul într-un termos și lasă-l pentru 30 de minute, apoi strecoară-l. Consumă câte 1-2 linguri de 3 ori pe zi, înainte de mâncare.

2. Rozmarinul întinerește celulele pielii

El hidratează pielea, reduce ridurile, activează circulația sangvină la nivelul pielii, o tonifică, scoate inflamațiile, uniformizează culoarea tenului, elimină petele pigmentare.

Se recomandă să bei ceai de rozmarin, să adaugi uleiul eteric în creme, măști și să-ți speli fața cu decoctul de rozmarin.

3. Reduce durerea în articulații, scoate inflamația și vindecă

Rozmarinul este binevenit în caz de boli ale articulațiilor, ale plămânilor și pentru tratamentul rănilor și ulcerului.

4. Îmbunătățește sănătatea creierului

Rozmarinul mărește fluxul de sânge la nivelul capului. Această plantă conține legături care previn degradarea unui neurotransmițător important, ce-ți asigură o memorie bună.

5. Un ajutor împotriva oboselii și stresului

Rozmarinul inhibă hormonii stresului și îți crează o dispoziție bună. El aduce un plus de energie și relaxează corpul și mintea.

6. Stimulează creșterea părului

Este legat de faptul că rozmarinul îmbunătățește circulația sangvină. Adaugă ulei eteric de rozmarin în șampon sau în masca ta de păr.

7. Un remediu contra obezității

Rozmarinul ajută la scăderea în greutate datorită capacității de descompunere a grăsimilor și de reducere a poftei de mâncare.

Iată cum îl poți întrebuința:

Folosește uleiul eteric în lampa aromatică;

Bea câte 1-2 cești de ceai pe zi.

Rozmarinul sub formă de tratament nu se recomandă pentru copiii până la 12 ani, în sarcină și pentru persoanele care suferă de epilepsie.

 

 

Sursa




Categorii