Desert

Prajitura cu ananas. Un desert parfumat si plin de savoare!

 

 

 

 

Un desert parfumat si plin de savoare!

 

Ingrediente:

-500 g ananas rondele din compot

-4 oua

-250 g zahar pudra

-150 g unt

-250 g faina

-1 lingura rom

-1 lamaie

-1 plic praf decopt

Pentru caramel

-130 g zahar

-4 linguri apa

 

Mod de preparare:

Se pun rondelele de ananas la scurs, se pastreaza siropul, apoi se pun pe foc apa si zaharul pentru caramel. Se toarna caramelul in forma de copt si se imbraca peretii. Se aseaza felii de ananas pe fundul formei de copt, iar restul feliilor se mixeaza.

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul moale taiat cubulete, faina cernuta,, praful de copt, romul, sucul de lamaie si ananasul mixat, apoi se amesteca bine. Se toarna aluatul peste feliile de ananas si se lasa la cuptor 45 de minute , la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca putin  si se toarna siropul din conserva de ananas. Dupa racire, se scoate prin rasturnare.

 

 Pofta buna!

 

Sursa: Colectionarul.




Categorii