Unul dintre cele mai delicate și frumoase deserturi este rulada de bezea. Este format dintr-un strat subțire de albușuri bătute spumă și smântână. De asemenea, diferite fructe și fructe de pădure sunt adesea adăugate la rulourile de bezea.
În zilele noastre, oricine poate face o rulada de bezea dacă exersează.
Ingrediente:
- Suc de 1/2 lămâie;
- Albușuri – 200 g;
- Sare – un praf;
- Zahăr pudră – 200 g;
- Suc de lamaie – 10 ml;
- Amidon de porumb – 20 g.
pentru crema:
- Mascarpone – 500 g;
- Zahăr pudră – 30 g;
- Vanilie – un praf;
- Crema 33% – 150 ml;
- Zmeură – 250 g.
Mod de preparare:
Bate albusurile spuma si zaharul granulat pana devin pufoase pentru a forma o bezea. Turnați treptat zahăr pudră în amestecul de proteine și continuați să bateți cu un mixer.
După ce adăugați zahărul pudră, turnați zeamă de lămâie în amestecul de proteine. Bateți până când apar vârfuri stabile. Turnați amidonul în amestec și bateți cu un mixer până când amidonul se dizolvă în amestecul de proteine.
Asezam bezeaua pe o tava tapetata cu pergament. Nivelați bezeaua pe toată suprafața foii de copt, coaceți la 150 de grade timp de 30-35 de minute.
Pentru a pregăti crema, amestecați mascarpone cu zahărul pudră, vanilia și smântâna, bateți bine până se formează crema. Scoateți pergamentul de pe fundul prăjiturii și ungeți suprafața bezei cu smântână.
Puneți zmeura pe rânduri pe o suprafață cremoasă. Înfășurați bezeaua cu smântână și zmeură într-un rulou cu umplutura înăuntru.
Pune rulada la frigider pentru 3-4 ore.
Puteti lasa putina crema pentru a decora rulada inainte de servire. De asemenea, vă recomandăm să folosiți cremă de brânză în loc de brânză mascarpone.
Pofta buna!