Ingrediente:
– 200 ml de lapte
– 1 ou
– 1,5 lingurițe de drojdie uscată
– 1 linguriță de sare
– 1,5 linguri de zahăr
– 2,5 linguri de ulei vegetal
– 3-3,5 pahare de făină cernută
– 120 g de smântână pentru a servi
– 60 g de zahăr pentru a presăra
Mod de preparare:
1. Încălziți puțin laptele, apoi turnați-l într-un bol. Dizolvați în bolul cu lapte drojdia uscată, 1,5 linguri de zahăr și sarea. Amestecați ingredientele.
2. Apoi, în bolul cu ingrediente turnați uleiul vegetal, spargeți 1 ou și adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios.
3. Acoperiți bolul cu prosop și dați aluatul la un loc cald, pentru 1 oră.
4. Redați-i aluatului o formă cilindrică, apoi împărțiți-l în 10-12 părți egale. Modelați din aluatul împărțit bile, apoi aplatizați-le, formând turte.
5. Prăjiți turtele, la foc mediu, într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.
6. Ungeți fiecare turtă cu niște smântână, presărați-le cu puțin zahăr și puneți-le într-un teanc.
7. Serviți deliciul apetisant cu mare plăcere.
Poftă bună!