Ingrediente:
- 2 oua
- vârf de cuțit de sare
- 50 g zahăr pudră
- 80 ml de unt
- 280 g de făină
- 10 g praf de copt
- 500 g de afine
- 60 g amidon de porumb
- 115 g zahăr
- 100 ml apă
- 500 g iaurt grecesc
- o lingurita de vanilie
Mod de preparare:
O procedură pe care o poate gestiona chiar și un începător
Avantajul acestei tarte este faptul că până și un începător se poate descurca cu pregătirea ei. Mai întâi, separăm gălbenușurile de albușuri. Se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare, zahăr pudră și untul. Se adauga apoi faina cernuta printr-o sita si praful de copt in amestec.
Frământând treptat, vom obține un aluat nelipicios și elastic.
Separăm aproximativ o treime din cantitatea totală de aluat. Restul se aseaza pe o tava cu hartie de copt. Se amestecă afinele, zahărul și amidonul de porumb într-o cratiță.
Lăsați acest amestec să se încălzească, adăugați treptat apă și gătiți până se îngroașă. Odată ce amestecul are consistența marmeladei, se așează pe foaia pregătită cu aluatul.
Puneți aluatul rămas la congelator.
Nicio prăjitură nu este completă fără o cremă delicioasă
Ultimul strat de care vom avea nevoie pe tarta este crema. Pentru a-l pregăti, amestecați într-un castron iaurtul, amidonul de porumb și vanilia.
Din albusurile separate la inceputul retetei, le batem pana se fac spuma, apoi amestecam treptat zaharul si un praf de sare.
Amestecați ambele amestecuri cu grijă și apoi puneți-le pe tarta pregătita.
Răziți partea din aluat care a stat la frigider, deasupra stratului de cremă.
Coaceți prăjitura astfel pregătită la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade.
Pofta buna!