Creme si Budinci

Cremă delicioasă si foarte simplă… cu banane

 

 

Cremă delicioasă si foarte simplă… cu banane

 

 

Dacă doriți să vă răsfățați familia sau oaspeții cu desert, dar nu doriți să vă jucați mult timp cu prepararea tortului, vă sfătuim să vă înarmați cu o rețetă de crème brulée. Un desert delicios cu o banană – un sufle delicat cu o crustă de zahăr va cuceri cu gustul său chiar și bărbații care au adesea doar mâncăruri din carne în minte!

Am îmbunătățit puțin deliciul adăugând o banană în timpul procesului de gătit  . S-a dovedit a fi un fel de mâncare neobișnuit și aromat, asigurați-vă că folosiți acest truc!

 

Ingrediente:

  •  smantană – 400 ml;
  • lapte – 150 ml;
  • gălbenuș de ou – 3 bucăți;
  • ou – 1 bucată;
  • zahăr – 3 linguri;
  • sare – 1 vârf;
  • zahăr vanilat – 1 lingură;
  • lichior de portocale – 1 linguriță;
  • banana – 2 bucăți;
  • zahăr brun – 3 linguri.

Mod de preparare:

  1. Se amestecă oul și gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și lichiorul de portocale. Amesteca bine.
  2. Se amestecă smântâna grea cu laptele și se încălzește fără a fierbe. În amestecul rezultat, adăugați ouă în porții, amestecând constant, apoi strecurați totul printr-o sită.
  3. Împărțiți masa în vase ceramice, puneți în fiecare jumătate de banană, tăiate în inele sau cuburi.
  4. Așezați cutiile într-o foaie de copt cu față înaltă, apoi turnați apa în foaia de copt până ajunge la mijlocul cutiilor.
  5. Trimite crème brulee la cuptorul preîncălzit la 170-180 grade timp de 45 de minute. Scoateți desertul și presărați cu zahăr brun, reveniți la cuptor pentru încă 10 minute, setând doar setarea superioară.
  6. Puneți desertul răcit în frigider timp de o oră, apoi serviți.

Dacă nu găsiți vase ceramice, cumpărați recipiente de unică folosință. Dar, credeți-mă, după prima încercare, veți prepara un astfel de desert atât de des încât la final veți cumpăra vase speciale din ceramică!

 

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii