Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cel mai delicios si fraged piept de porc în saramură, preparat la rece, acasă!

 

 

Piept de porc în saramură preparat prin metoda rece! Rămâne foarte fraged și gustos

 

Cel mai delicios si fraged piept de porc în saramură, preparat la rece, acasă!

Oricine poate pregăti acasă cea mai delicioasă slanină în saramură. Pentru a face acest lucru, folosiți rețeta noastră dovedită cu fotografii pas cu pas.

Slanina apetisanta si aromata va servi drept aperitiv luminos pentru masa ta, caruia iti va fi imposibil de rezistat. Serviți cu pâine, murături sau sosuri.

 

Ingrediente – +8 portii.

  • Piept de porc 1 kg
  • Sare 100 gr.
  • Usturoi 1  căpățână
  • Frunza de dafin 8 buc.
  • Boabe de piper negru 10 buc.
  • Apa 1 l.

 

Mod de preparare:

Untură în saramură

 

    1. Cum să prepari acasă cea mai delicioasă  slanina în saramură? Să pregătim produsele necesare. Tăiem pieptul de porc  în bucăți. Curata usturoiul.
    2. Untură în saramură
    3. Pentru a face saramura, puneți la fiert un litru de apă și adăugați sare. Se fierbe 2 minute.
    4. Untură în saramură
    5. Apoi, răciți saramura.
    6. Untură în saramură

      Tăiem usturoiul în bucăți. Vom pregăti și foi de dafin.

      Untură în saramură

      Pune bucăți de untură, usturoi și foi de dafin într-un castron adânc.

      Untură în saramură

      Umpleți totul cu saramură și puneți-l într-un loc răcoros timp de trei zile. Se poate pune la frigider.

      Untură în saramură

      După trei zile, untura va scădea ușor în dimensiune. O dam la frigider pentru inca o zi. Apoi o ștergem de umezeală și o congelăm la congelator înainte de servire.

      Untură în saramură

      Tăiați în felii subțiri și încercați!

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii