Vorbim despre o rețetă tradițională, de post, în care ciupercile înlocuiesc cu succes carnea și, care este gata în doar 45 de minute.
Ingrediente:
– Un kg ciuperci proaspete
– Patru cartofi
– Două cepe
– 100 ml ulei
– O lingură boia dulce
– O linguriță coriandru
– O linguriță făină
– Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Taie ciupercile în patru, apoi pune-le la călit împreună cu ceapa, tăiată mărunt și ulei. După ce aceastea și-au lăsat sucul, adaugă făina și două căni cu apă.
Între timp taie cartofii cubulețe și adăugă-i peste conținut. Pune coriandrul și boiaua. Lasă la fiert până când cartofii se înmoaie, iar conținutul devine mai îngroșat.
La final, adaugă piper și sare după gust.
Gulașul cu ciuperci poate fi servit cu mămăligă.
Poftă bună!
Sursa: Secretele