4 salate gustoase din varză proaspătă – Nici nu îți mai trebuie altceva, sunt sănătoase și sățioase. Varza este o leguma crucifera extrem de bogata in fitonutrienti, ce face parte din aceeasi familie a verzei de Bruxelles, conopidei, verzei Kale sau broccoli-ului.
Acest aliment consumat in toate colturile lumii ofera o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, de la efectele sale antiinflamatorii, pana la protectia pe care o ofera tractului digestiv si sistemului cardiovascular.
Salată de varză orientală
- 200 g varză
- 1 morcov
- 1 castravete
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 lingurițe sos de soia
- piper negru
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem varza mărunt. Castravetele îl tăiem pai. Procedăm la fel și cu morcovul.
2. Într-un bol separat, turnăm sosul de soia. Adăugăm untul topit, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, piperul negru, sarea și amestecăm bine. La final, adăugăm legumele și mixăm.
Salată cu ton
- 200 g ton
- 400 g varză
- 1 ceapă verde
- 3 linguri iaurt
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, mărunțim varza și o așezăm într-un bol. Adăugăm felii de tuna, ceapa verde mărunțită, condimentele și amestecăm foarte bine.
2. La final asezonăm cu iaurt.
Salată de varză cu portocale
- 500 g varză
- 2 portocale
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 2 lingurițe oțet balsamic
- verdeață
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, mărunțim varza și o așezăm într-un bol. Adăugăm verdeața mărunțită, sarea, piperul, zahărul și amestecăm bine.
2. Adăugăm felii de portocale iar la final asezonăm cu oțet și ulei.
Salată de varză cu mozzarella
- 300 g varză
- 1 ceapă roșie
- 1 castravete
- 8 cireșe
- 10 măsline
- 150 g mozzarella
- 1/2 linguriță sare
- 3 linguri ulei
- 1 linguriță miere
- 1 lingură suc de lămâie
- verdeață
- piper
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, mărunțim varza și o așezăm într-un bol. Adăugăm ceapa roșie tăiată mărunt, verdeața, măslinele, castravetele tăiat felii și amestecăm foarte bine.
2. Adăugăm cireșele, mozzarella dată prin răzătoare și amestecăm bine.
3. Într-un bol separat, turnăm sucul de lămâie, mierea, piperul și amestecăm bine. Asezonăm salata cu sosul obținut.