Desert Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Nu e salam de biscuiti, dar seamana foarte bine. „Verisorul” lui are un gust divin! Un desert pentru orice ocazie… cu biscuiți Raffaello

 

 

Nu e salam de biscuiti, dar seamana foarte bine. E verisorul lui si are un gust divin

 

Cu totii adoram bomboanele rafaello. Vom face astazi impreuna  salam de biscuiti cu crema Rafaello care nu necesita coacere si este foarte rapid de facut. Gustul este incredibil. Eu personal ma topesc dupa el.

 

Ingrediente :

  • 400 g biscuiti simpli
  • 400 g late condensat
  • 200 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 foi de napolitana
  • 400 g cacao
  • 120 ml apa
  • 15 ml esenta de rom

 

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol vom amesteca laptele condensat, nuca de cocos si foile de napolitana sfarmate amestecand continuu pana la omogenizare.
  2. Vom avea nevoie de folie alimentara peste care vom adauga compozitia din bol si o vom rula intr-un sul. Vom sigila folia la capete si o vom adauga la frigider.
  3. Separat vom rupe biscuitii, dar nu exagerat de mici.
  4. Acum vom face siropul. Vom amesteca intr-o oala zaharul, cacaoa si apa. Vom adauga oala la aragaz si vom amesteca pana cand acestea vor capata o consistenta omogena si zahaul se va topi. Cand acesta este gata vom da oala de pe foc si vom adauga peste acesta untul si esenta de rom amestecand continuu. Vom lasa compozitia din oala la racit 10 minute.
  5. Dupa ce compozitia s-a racit o vom turna peste biscuiti amestecand continuu.
  6. Vom intinde si aceasta compozitie de biscuiti pe o folie alimentara. Peste acesta vom adauga compozitia de rafaello  din sulul din frigider si vom rula totul. Vom sigila si aici capetele si vom adauga tot sulul in frigide pentru inca 2 – 3 ore.
  7. Cand aceasta este gata vom presara peste cocos si ciocolata rasa.
  8. Salamul de biscuiti rafaello este gata.

 

Pofta buna !

 

 Sursa




Categorii