Remedii naturiste

Coniac medicinal cu urzică și pătrunjel pentru dureri și articulații umflate (bursită)

 

 

Felul în care țineți telefonul spune multe despre caracterul dvs. Care dintre imagini vi se potrivește?

 

Aceasta reteta simpla include doua ierburi verzi extrem de vindecatoare, iar atunci cand ingredientele lor active sunt extrase si combinate se obtine un preparat extrem de vindecator pentru toti cei care au dureri de picioare si articulatii.

Iată de ce aveți nevoie pentru acest remediu natural:

 

Ingrediente:

1 mână de urzici uscate/proaspete (frunze),

1 mână de pătrunjel uscat/proaspăt (frunze),

1 litru de țuică de struguri.

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun într-un borcan de sticlă, apoi se închid ermetic și se lasă 15-20 de zile la loc cald.

Borcanul trebuie agitat sau cel puțin agitat zilnic.

După expirarea termenului, țuica se filtrează prin tifon, se stoarce bine și se păstrează într-o sticlă închisă la culoare, cu capac bine închis.

Acest rachiu se aplica in locuri dureroase si problematice sau se foloseste ca cataplasma (prin inmuierea tifonului sau carpei de bumbac fixata cu folie) pentru articulatiile umflate.

Iată pentru ce se utilizează, cum să recunoașteți simptomele și cum să vă tratați:

SIMPTOME:

Durere, inflamație și umflare la nivelul umerilor, coatelor, șoldurilor, genunchilor sau articulațiilor mâinilor sau picioarelor, în special în timpul întinderii în timpul exercițiilor fizice, ridicării sau alte solicitări asupra articulației peste capacitatea sa normală;

Gamă limitată de mișcare a articulației, cu sau fără durere imediată.

Acolo unde oasele, tendoanele și ligamentele tale se deplasează unele pe lângă altele, în special în apropierea articulațiilor, punctele de contact sunt protejate de saci plini de lichid numiti burse.

Fiecare dintre cele peste 150 de burse din corp ajută articulațiile să funcționeze fără probleme în timpul tuturor mișcărilor naturale prin reducerea efortului.

Când o articulație este suprautilizată sau rămâne sub presiune sau tensiune pentru perioade lungi de timp, cea mai apropiată bursă se poate inflama.

Sacul se umple cu lichid suplimentar, provocând presiune asupra țesutului din jur.

Semnele imediate sunt durerea, adesea însoțită de inflamație, umflare și sensibilitate în zonă.

Printre cele mai frecvente locuri pe care bursita le afectează este umărul, care are cea mai mare gamă de mișcare dintre orice articulație majoră a corpului.

Bursita cronică, care nu este tratată, poate duce la formarea de depozite de calciu în țesuturile în mod normal moi, provocând uneori limitarea permanentă a mobilității articulației afectate.

TRATAMENT:

Medicina conventionala. Tratamentul inițial constă de obicei în acid acetilsalicilic (de exemplu, aspirina) sau medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Aceste analgezice reduc de obicei inflamația. Folosind căldură și ultrasunete, articulația poate fi slăbită și regenerarea țesuturilor poate fi accelerată.

Diatermia (tratament termic profund) sub îndrumarea unui medic sportiv sau a unui kinetoterapeut certificat nu poate ameliora durerea și inflamația cauzate de bursită, dar poate, de asemenea, ameliora tensiunea în mușchi, nervi și tendoane.

Bursita poate recidiva, mai ales dacă faceți în mod regulat exerciții fizice grele sau muncă manuală.

În astfel de cazuri, medicul poate prescrie tratament cu corticosteroizi sub formă de medicamente orale, cremă topică sau injecție în articulațiile afectate.

În cazuri mai severe, poate fi necesar să extrageți lichid din bursele inflamate și umflate cu o seringă hipodermică pentru a reduce presiunea.

În cazul simptomelor de lungă durată, bursele pot fi îndepărtate chirurgical.

Tratament pe bază de plante.

Pentru a accelera fluxul de sânge, a reduce inflamația și a ameliora tensiunea musculară, un specialist în plante medicinale poate recomanda o tinctură de 5 ml luată de trei ori pe zi, constând din următoarele ierburi: 2 părți coajă de salcie, coajă de cartofi și radacina de țelină, împreună cu o parte din plantă. Zanthoxylum americanum.

Amestecați cantități egale de lobelia și coaja de cartofi pentru a face o tinctură pe care o puteți  pune  pe mușchi după cum este necesar pentru a ușura tensiunea asociată cu durerea de bursită.

Mâncând 

Vitaminele C, A și zinc sunt recomandate pentru producerea de colagen care formează țesuturi și pentru regenerarea tendoanelor și a țesuturilor bursale deteriorate.

Sursele alimentare bogate de vitamina C sunt citricele și cartofii;

Uleiul de ficat de cod este o sursă bună de vitamina A. În plus, se crede că vitamina E accelerează eficient vindecarea țesutului deteriorat.

Urmați recomandările unui nutriționist calificat cu privire la cantitatea și durata suplimentării cu vitamine.

O altă abordare despre care se spune că ajută la cazurile recurente de bursită implică injecțiile cu vitamina B12.

 

 Șursa




Categorii