Ingrediente:
500 g cartofi
100 g parmezan
1 ou
4 felii cascaval
150 g bacon
4 ciuperci
1 lingura unt
rozmarin
sare, piper
Mod de preparare:
1. Soteaza ciupercile taiate intr-o lingura de unt, cu 1/2 lingurita rozmarin tocat, pana cand isi schimba culoarea.
2. Fierbe cartofii cu sarea, pana cand ii poti patrunde usor cu furculita. Paseaza-i ca pentru piure, apoi adauga mai multa sare (dupa gust), piper, oul si parmezanul.
3. Intinde fasiile de bacon pe o foaie de copt, una langa cealalta.
4. Asaza apoi fasii de bacon dispuse invers, impletindu-le printre cele deja asezate, ridicandu-le alternativ cand asezi o noua fasie.
5. In final, ar trebui sa obtii o foaie mare si impletita de bacon. Pe aceasta foaie intinde neted jumatate din cantitatea de cartofi, fara a te duce pana in margini.
6. In cartofii pasati formeaza un sant, in care asaza ciupercile, pe care le acoperi cu 4 felii de cascaval taiate subtire.
7. Peste cascaval pune restul de piure si rotunjeste rulada. Folosindu-te de foaia de copt, ruleaza preparatul, aducand marginile baconului cat mai aproape unele de altele.
8. Strange bine de tot rulada in foaia de copt, strange-o si la capete (ca pe o bomboana) si da-o la cuptor intr-o tava pentru 30 de minute la 200 de grade.
Pofta buna!
Sursa: Krespy