Codul este un fel de mâncare destul de popular pe masă. Cu toate acestea, are sens să învățăm să-l gătim în diferite moduri, deoarece pestele prăjit poate deveni rapid plictisitor.
Ingrediente:
- Peste cod: 3 bucăți;
- Piper negru măcinat, ierburi uscate, paprika;
- Suc de lămâie: 3-4 linguri;
- Sos de soia: 60 ml;
- Ulei de floarea soarelui: 20-40 ml;
- Țelină (tije): 8 bucăți;
- Ceapă: 1 bucată;
- Usturoi: 4 căței;
- Pastă de roșii: 1 linguriță;
- Roșii, ardei roșu;
- Căstraveți murati: 1 bucată;
- Orez: 200 de grame;
- Apă clocotită: 3 căni.
Mod de preparare:
Luați codul decongelat și faceți tăieturi la fiecare 3 centimetri, întâi vertical și apoi diagonal. Efectuați această acțiune la toți cei trei pești. Ne permite să înmuiem bine codul cu marinadă.
Puneți-l într-o pungă, adăugați o linguriță de ierburi provensale. Adăugați 1/3 linguriță de piper negru măcinat.
Stoarceți lămâia pentru a extrage sucul. Turnați 30 ml de sos de soia și apoi uleiul deasupra. Legați punga și lăsați-o timp de 20 de minute.
După ce peștele este gata, scoateți țelina și așezați-o la fund, apoi bucățile de cod pregătit deasupra. Marinada rămasă în pungă poate fi turnată peste.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și așteptați 25-30 de minute până când mâncarea este gata.
O alta reteta deosebita de peste (la care gasiti ingredientele tot in lista de mai sus):
Tăiați ceapa în inele și puneți-o în tigaie. Adăugați căței de usturoi tocați, precum și condimente: paprika, piper negru măcinat, ierburi provencale. De asemenea, trimiteți roșiile tocate cu ardei roșu. Nu uitați de sosul de soia. Tăiați castravetele murat și trimiteți-l și pe acesta în tigaie. Amestecați totul și acoperiți cu un capac, gătiți timp de 10 minute la foc mic.
Într-un recipient separat, gătiți orezul. Turnați 200 de grame de orez cu 3 căni de apă clocotită, gătiți timp de 15 minute. Opriți aragazul și lăsați-l sub un capac închis pentru încă 15 minute.
Aranjați frumos totul pe o farfurie. Turnați sosul din tigaie peste orez și pește. Poftă bună! Suntem siguri că vă va plăcea această rețetă.
Pofta buna!