Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Turte cu ceapă verde, brânză sărată și verdeață – Turte Khachapuri – Turte de casă pe bază de chefir
Ingrediente:
- 300 g chefir
- 150 g brânză (sau cașcaval)
- 1 ou mare
- 2/3 linguriță sare
- Jumătate linguriță bicarbonat
- 1 linguriță zahăr
- 150 g făină
- 15 g mărar verde
- 40 g ceapă verde
Mod de preparare:
Punem chefirul cald într-un bol, adăugăm oul, sare, zahăr și omogenizăm bine.
Încorporăm treptat și făina cernută și bicarbonatul, amestecând până la omogenizare cu telul.
La final încorporăm și ceapa verde tocată mărunt, brânza rasă și mărarul tocat mărunt. Din această cantitate vom pregăti 3 turte.
Încingem un pic de ulei într-o tigaie de 22 cm și transferăm o parte din aluat în ea. Uniformizăm, acoperim cu capac și gătim timp de 2-3 minute pe foc mediu.
Întoarcem turta pe cealaltă parte și mai lăsăm pe foc timp de câteva minute.
Transferăm turta pe o farfurie și o ungem cu un pic de unt. Procedăm la fel cu aluatul rămas, suprapunând turtele și ungând fiecare cu câte un pic de unt.
Poftă bună!