Credinta

Rugăciunea Sfintei Lucia alungă relele și aduce lumină în viața credinciosului!

 

 

 

 

Sărbătorită în fiecare an pe data de 13 decembrie, sfânta Lucia este una dintre cele mai iubite sfinte, venerate atât de catolici cât și de ortodocși. Tocmai de aceea, începând cu data de 13 decembrie se citește rugăciunea acesteia timp de nouă zile consecutiv, iar rezultatele nu întârzie niciodată.

De ziua sfintei, nu se spală și nu se aprinde focul

Despre sfânta Lucia se cunoaște că a fost din Siracuza Siciliei și a fost logodită. Când mama sa s-a îmbolnăvit, Lucia a plecat împreună cu ea să se roage Sfintei Mucenițe Agata.

Când a ajuns la Catana i-a apărut în vis sfânta Agata care i-a făgăduit că îi va însănătoși mama, vestindu-i totodată tinerei că va suferi mucenicește pentru Hristos. După ce mama sa s-a vindecat, Lucia a împărțit toate averile ei săracilor și s-a hotărât să i se dedice Domnului.

Din păcate însă, a fost pârâtă domnului cetății chiar de logodnicul său, iar Lucia a fost dusă într-o casă de desfrâu pentru a fi necinstită. Atunci Domnul și-a arătat puterea iar bărbații care s-au năpustit asupra ei nu au putut să o miște din locul în care era. Înrăiți că sfânta era păzită de Dumnezeu, i-au tăiat capul cu sabia. Potrivit tradiției, de ziua sfintei nu se aprinde focul, nu se gătește, nu se spală și nu se coase.

Cel mai cunoscut obicei, păstrat și astăzi este legat de sculptarea timp de 1 zile a unui scaun din 12 esențe de lemn, care trebuia terminată până în ziua Crăciunului. Se spune că rugăciunea sfintei Sofia aduce lumină în viața credinciosului și alungă farmecele și vrăjitoarele.

Protectoarea spirituală a oftalmologilor și protectoarea vederii și a ochilor

„Mieluşeaua Ta, Iisuse, Lucia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție.

Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre. Sfântă Muceniţă Lucia, cere de la Dumnezeu să dea iertare de greşeli, celor ce cu dragoste te cinstim pe tine. Sfântă Lucia, lumină călăuzitoare spre cer a celor care se luptă cu valurile învolburate ale pasiunilor dezordonate şi ale lumii, te rugăm, mijloceşte-ne de la veşnicul Soare, Isus Cristos, harul de a avea şi noi cel puţin o scânteie de iubire, pentru a-i îndruma pe semenii noştri, prin exemplul bun, pe calea cea strâmtă spre împărăţia cerurilor.

Înflăcărează-ne mereu, ca să nu se stingă niciodată lumina credinţei din sufletul nostru, iar la sfârşit să-l vedem pe bunul Dumnezeu în lumina nesfârşită. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.”

Această rugăciune trebuie urmată de „Tatăl Nostru”.

Apoi, se rostește de trei ori: „Bucură-te, Marie, cea plină de har! Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul trupului tău, Iisus.” Tot de trei ori, se spune și „Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh!”. Ritualul se încheie, rostind tot de trei ori, „Sfânta Lucia, roagă-te pentru noi!”

 

Sursa: Secretele




Categorii