Ingrediente:
Pentru aluat:
2 pahare faina
6 oua
1 plic praf de copt
220 gr zahar
320 gr smantana
350 gr lapte condensat
Pentru crema:
4 banane
200 gr lapte condensat
170 gr unt
Pentru decor:
100 gr fulgi de cocos
2 banane mai mici
50 gr fulgi de migdale
Mod de preparare:
Aluat:
Mixeaza ouale cu zaharul, ca sa obtii o spuma densa. Adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, laptele consdensat si smantana. Omogenizeaza. Pune in compozitia ouale batute. Mixeaza bine. Pune cate 1-2 polonice din compozitie in cate o tava coace vreo 15 minute, la 165-170 de grade Celsius (bineinteles, pe rand).
Crema:
Transforma bananele in piure. Mixeaza untul cu laptele condensat. Adauga piureul de banane si omogenizeaza.
Asamblare:
Pune crema din abundenta pe fiecare blat. Foloseste restul de crema pentru partile laterale ale tortului. Decoreaza dupa bunul plac. Baga tortul in frigider pentru aproximativ 2-3 ore.
Pentru aluat:
2 pahare faina
6 oua
1 plic praf de copt
220 gr zahar
320 gr smantana
350 gr lapte condensat
Pentru crema:
4 banane
200 gr lapte condensat
170 gr unt
Pentru decor:
100 gr fulgi de cocos
2 banane mai mici
50 gr fulgi de migdale
Mod de preparare:
Aluat:
Mixeaza ouale cu zaharul, ca sa obtii o spuma densa. Adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, laptele consdensat si smantana. Omogenizeaza. Pune in compozitia ouale batute. Mixeaza bine. Pune cate 1-2 polonice din compozitie in cate o tava coace vreo 15 minute, la 165-170 de grade Celsius (bineinteles, pe rand).
Crema:
Transforma bananele in piure. Mixeaza untul cu laptele condensat. Adauga piureul de banane si omogenizeaza.
Asamblare:
Pune crema din abundenta pe fiecare blat. Foloseste restul de crema pentru partile laterale ale tortului. Decoreaza dupa bunul plac. Baga tortul in frigider pentru aproximativ 2-3 ore.
Pofta buna!
Sursa: Bensan Romania