Ingrediente:
- 3 ouă medii
- 120 g zahăr
- 90 g ulei de floarea soarelui
- 150 g lapte
- 1/2 suc de lamaie
- coaja unei lămâi
- 15 g praf de copt
- 250 g făină simplă
- 3 mere
- gem de caise
- nucă de cocos mărunțită
Mod de preparare:
1. Pune 3 oua intr-un castron mare oval, adauga zahar si bate. În timp ce amestecați, adăugați ulei de floarea soarelui, lapte, sucul de lămâie și coaja de lămâie.
2. Turnați făina simplă și praful de copt într-o ceașcă mare de cernere și amestecați cu o lingură.
3. Cerneți în vasul în care aveți ingredientele amestecate. Și amestecați totul cu un tel. Repetați asta încă o dată.
4. Se toarnă într-o formă de 28 x 19 cm. Întindeți uniform.
5. Coaceți aproximativ 10-15 minute la 175°C în cuptor static și 180°C în cuptorul ventilat.
6. Tăiați mărul în cuburi.
7. Scoateți carcasa din cuptor și întindeți-o cu dulceață de caise. Aranjați bucățile de mere deasupra și turnați uniform crema peste ele.
8. Pregătiți 2 mere întregi de mărime medie, tăiați-le în jumătăți de lună și serviți-le în diagonală unul lângă altul ca soldații deasupra cremei.
9. Coaceți încă 15-20 de minute la aceeași temperatură. La final, se unge cu dulceata de caise si se presara cu nuca de cocos rasa.
Pofta buna!