Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Salata festiva, potrivită și pentru o cină obișnuită și pentru o masă de sărbători

 

 

Salata festiva, potrivită pentru o cină obișnuită sau pentru o masă de sărbători

 

Ingrediente:

  • mărar – 1 buchet;
  • morcovi – 2 buc.;
  • cartofi – 3 buc.;
  • rodie – 2 buc.;
  • sfeclă – 5 buc.;
  • ouă – 4 buc.;
  • sare – ½ linguriță;
  • maioneză.

 

Mod de preparare:

Se fierb ouăle fierte tari, se fierb cartofii, sfecla și morcovii până se înmoaie. Tăiați mărunt mararul, dați pe răzătoare grosieră ouăle decojite și cartofii.

Măcinați morcovii și sfecla în același mod. Scoateți semințele din rodie. Puneți  cartofii ca prim strat în salată su un pic de sare.

Ungeți fiecare strat de salată cu maioneză. Puneți jumătate din sfeclă pe stratul de cartofi și morcovii pe stratul de sfeclă.

Stropiți stratul de morcovi cu mărar și puneți deasupra un strat de ouă.

Presărați semințele de rodie pe stratul de ouă. Ungeți generos salata cu maioneză și acoperiți complet cu amestec de sfeclă roșie.

Ungeți stratul de sfeclă cu maioneză, stropiți cu mărar și semințele de rodie rămase.

Puteți lăsa salata să stea timp de 30 de minute la frigider.

Pofta buna ! 

 

Sursa




Categorii