Ingrediente:
Pentru blat:
4 galbenusuri
140 gr zahar granulat
2 linguri ulei de floarea-soarelui
50 ml apa
2 linguri cacao
100 gr faina de grau
10 gr praf de copt
4 albusuri
2-3 linguri cafea macinata
Pentru crema de cafea:
500 ml lapte 1.5% grasimi
60 gr budinca cu aroma de caramel
1 cana de cafea instant
Alte ingrediente:
300 gr unt
90 gr unt
250 gr smantana pentru frisca
10 gr zahar vanilinat
5 gr stabilizator pentru frisca
Mod de preparare:
Blat:
1. Mixeaza galbenusurile cu zaharul, dupa care adauga treptat apa calda, uleiul, cafeaua, cacaua, faina si praful de copt. Omogenizeaza.
2. Tapeteaza cu hartie pergament o tava de copt, pune compozitia in ea si baga in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
Crema de cafea:
3. Amesteca putin lapte cu praful de budinca si cu cafeaua.
4. Pune restul de lapte la foc potrivit.
5. Inainte sa inceapa sa fiarba, toarna mixul in vas si amesteca in mod constant. E gata dupa ce a ajuns la consistenta destul de groasa.
6. Dupa ce budinca s-a racit, adauga untul si zaharul. Omogenizeaza cu telul.
7. Pregateste frisca din ingredientele mentionate mai sus.
“Asamblare”:
8. Transfera blatul pe un platou.
9. Intinde crema de cafea peste el, apoi frisca.
10. Poti decora cu ciocolata data pe razatoare.
Pofua buna!
Sursa: Bensan