Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

TĂIEREA PORCULUI DE CRĂCIUN-7 REGULI DE AUR de care trebuie să ținem cont pentru ca preparatele să iasă GUSTOASE!

 

 

TRADIȚII! TĂIEREA PORCULUI DE CRĂCIUN-7 REGULI DE AUR de care trebuie să ținem cont pentru ca preparatele să iasă GUSTOASE! Vezi aici…

 

Există câteva reguli de aur pe care trebuie  le respectăm atunci când tăiem porcul, pentru  preparatele  iasă gustoase.

Iată care sunt acestea:

1. Pentru  soricul  aibă un gust deosebit, la pârlirea porcului este recomandată folosirea lemnelor, nu a arzătoarelor cu gaz. De asemenea, este bine  porcul  fie umezit înainte de a fi pârlit.

2. Bineînţelesdupă pârlire, porcul trebuie curăţat bine de par, pentru a evita  în slănină şişoric  va treziţi cu fire de par.

3. După pârlire şi curăţare, porcul se acoperă cu sare grunjoasă şi se lasă aşa timp de 5 minute. Abia apoi se spală bine.

4. După porţionarecarnea se agaţă şi se lasă la scurs timp de cel puţin o ora.

5. Chiar dacă nu sunt puţini cei care pregătesc preparatele din carne de porc chiar în ziua în caresacrifică porcul, pentru a evita alterarea cărnii, este recomandat  această fie lăsată în apăcu sare timp de o zi.

6. Se recomandă  afumarea preparatelor din carne  se facă într-un spaţiu aerisit. Astfel, întimp ce se afumăse şi usucă corespunzător.

7. Când facem cârnaţii e bine  nu exagerăm cu condimentele şi  folosim doar sare, piper, boia şi usturoi. Această ar fi reţeta clasică. De asemenea, e bine  nu exagerăm nici cu grăsimea, pentru  un cârnat prea gras nu e pe placul nimănui.

 

Sursa:  Sanatatea.ro




Categorii