Remedii naturiste

Tratamente naturiste pentru sinuzita care au efect garantat

 

Tratamente naturiste pentru sinuzita

 

Cataplasme / Comprese

1. Se zdrobeşte o frunză mare de varză şi se amestecă cu suc de lămâie, cu şase linguri de praf de argilă şi cu puţină apă călduţă. Pasta obţinută prin amestecarea acestora se aplică pe sinusurile afectate. Cataplasma se fixează cu ajutorul unui bandaj şi se lasă până se usucă.
2. Bitterul suedez poate fi folosit sub forma de comprese care se aplica pe frunte in fiecare seara, timp de 15 minute. Pentru a evita iritarea pielii, va ungeti inainte cu alifie de galbenele.
3. Se dau pe razatoare o radacina de untul-pamantului si una de hrean (sau doar hrean). Se pun intr-o bucata de tifon si se aseaza pe frunte, aproape de radacina nasului, mentinandu-se 10-15 minute, în funcţie de cât de sensibilă vă este pielea. Inainte de aplicare, să vă ungeţi cu alifie de gălbenele.

Observatii:

Cataplasma va declansa un proces puternic de lacrimare si de eliminare pe cale nazala a secretiilor, care trebuie lasat sa se desfasoare

cat mai mult timp. Se repeta vreme de 5-7 zile la rand.

Ceai

Infuzia sau decoctul de cuisoare trateaza infecţiile respiratorii (răceala, gripa, sinuzita), sunt un foarte bun expectorant si ameliorează durerile în gât.

Picaturi

1. Se aspiră în fiecare nară, de două ori pe zi, câte o jumătate de linguriţă de suc din frunze proaspete de varză alba.
2. Se pun în nas picături de lămâie (câte 2-3 picături, de câteva ori pe zi) sau de tinctura de propolis 5% (câte 5 picături în fiecare nară, de 3 ori pe zi).
3. Se picura, în ambele nari, o data pe zi, timp de 2-3 zile la rand, suc din radacina de Cíclama salbatica (Cyclamen coum).

Inhalatii

1. Se fac inhalatii de aburi cu ulei volatil esential de brad, menta, cimbru, cuisoare sau eucalipt. Se toarna 1-2 litri de apa clocotita intr-un lighean nu prea mare, se pun 3-5 picaturi de ulei aromat si se inhaleaza aburii, acoperindu-va capul cu un prosop mare.

2. Se inhaleaza aburii de la urmatorul preparat: un căţel de usturoi ras, o linguriţă cu oţet de mere şi 500 ml de apă clocotită. Puneţi-le într-un lighean şi staţi cu faţa în aburi, cu capul acoperit cu un prosop, timp de 20 de minute. Repetaţi procesul de două ori ori pe zi.

Observatii:
Aceste inhalatii fluidifica secretiile si ajuta la drenarea sinusurilor. Puteti stimula circulatia la nivelul sinusurilor, prin apasari repetate cu degetele aratatoare, la radacina nasului, sub sprancene si la baza pometilor.

Nu ieşiţi din casă după ce aţi făcut aceste inhalaţii, deoarece sinusurile sunt deschise, iar durerile şi inflamaţia se pot acutiza.

Spalaturi

Se dizolva o jumatate de lingurita de sare intr-o cana cu apa calda, tineti acoperita una din nari, iar apoi incercati sa trageti pe nara opusa lichidul (din palma facuta caus). Repetati apoi operatia folosind si cealalta nara. Spalaturile se fac de mai multe ori pentru fiecare nara, dimineata si seara sau ori de cate ori este nevoie.

O data pe saptamana, timp de sapte saptamani la rand, se face urmatorul tratament: se piseaza putin usturoi si se amesteca cu sare, apoi se pune acest amestec sub limba si sub buza superioara. Se tine timp de 3-4 minute. Aceasta face sa curga mult lichid si puroi din sinusuri. Este bine ca dupa aceea sa realizati spalaturi nazale.

Atentie !

  • Alcoolul produce inflamatia mucoasei nazale si a sinusurilor, agravand sinuzita. Deasemenea, fumul de tigara usuca mucoasa respiratorie si favorizeaza inmultirea bacteriilor.
  • Produsele lactate permit formarea mucozitatilor in caile respiratorii si sinusuri, de aceea nu se consuma in caz de sinuzita, gripa sau raceli.

 

Sursa: terapii100




Categorii