Un desert excelent pe care copiii il adora, dar cu siguranta ii va cuceri si pe adulti. Aceasta delicatesa este usor de preparat si va multumi orice mofturos.
Ingrediente:
250 g branza de vaci
3 linguri smantana 15%
2 linguri gris
1 ou
100 ml lapte
2 linguri zahar granulat
50 g de ciocolata alba
Mod de preparare:
Se toarna grisul in laptele cald si se lasa sa se umfle. Intre timp, intr-un castron, amestecati branza de vaci, smantana, oul, zaharul si ciocolata rupta in bucati mici.
In cele din urma, amestecam grisul umflat impreuna cu laptele in aluat.
Punem aluatul intr-o tava tapetata cu unt.
Se introduce intr-un cuptor incalzit si se coace la 200 de grade timp de 30 de minute. De asemenea, putem pregati desertul pe aragaz la foc mic timp de 35 de minute.
Lasati-l sa se raceasca in forma pentru o vreme si putem servi. Desertul are un gust minunat daca turnati putin lapte condensat peste el.
Pofta buna!