Rețeta este într-atât de gustoasă, încât veți fi plăcut surprinși că puteți pregăti în casă un astfel de deliciu. Ce poate fi mai gustos decât o porție de înghețată delicioasă într-o zi toridă de vară. Parcă este înghețata din copilărie. Imediat vă veți aminti acel gust delicat de neuitat.
Ingrediente:
- 200 grame de lapte condensat;
- 500 ml de smântână pentru frișcă de 33%.
Mod de preparare:
- În primul rând, dați la congelator vasul, în care veți mixa înghețata, și paletele mixerului, pentru aproximativ 30 de minute.
- Turnați frișca în vasul rece și bateți cu mixerul la cea mai mare viteză, până se îngroașă, aproximativ 5-7 minute.
- Adăugați laptele condensat și continuați să mixați, deja la viteză mică, timp de 1 minut, cât să se încorporeze bine.
- Repartizați compoziția în conuri de vafe pentru înghețată sau așezați într-o formă de copt o foaie de napolitană, apoi adăugați compoziția pentru înghețată și acoperiți cu o altă foaie de napolitană.
Trebuie să menționăm, chiar și fără cornuri sau foi de napolitană, înghețata este foarte gustoasă.
Dați înghețata la congelator pentru cel puțin 4 ore.
Familia, în special copiii, vor fi încântați de gustul minunat al înghețatei. O puteți garnisi cu orice umplutură vă place. Astfel gustul va deveni mai accentuat și divers.
Poftă bună!
Sursă: Acasă în România