Ingrediente:
2 kg gogosari
2 kg sfecla rosie
2 kg castraveti
2 kg morcovi
3 kg gogonele
3 kg conopida
telina frunze
sare mare
apa
Mod de preparare:
Aceasta salata o prefer inca de cand eram copila, mereu o rugam pe bunica sa ne faca cartofi la cuptor iar muraturile erau ca cireasa de pe tort. Este o reteta usor de preparat, nu necesita fierbere si este foarte, foarte gustoasa. Dupa ce am spalat si curatat legumele, am inceput sa le portionez: gogonelele si gogosarul le-am taiat felii, morcovul si castravetii rondele, conopida am rupt-o in buchetele, iar sfecla rosie am decupat-o in figurine dragalase (pentru ca asa a dorit fetita mea. Dupa ce le-am taiat frumos, le-am amestecat putin intre ele si le-am asezat intr-un borcan mare, nu inainte de a asezat in borcan frunze de telina, care dau un gust extraordinar.
Saramura imi place s-o prepar cat mai natural, asadar la 1 l de apa, am adugat o lingura mare de sare grunjoasa si am amestecat bine pana aceasta s-a topit. Am turnat compozitia peste legume, am acoperit cu un capac si l-am dat in camara la loc uscat si racoros. Asteptam cu nerabdare sa incercam primele muraturi, alaturi de o portie de cartofi rumeniti in cuptor.
Pofta buna!
Sursa: CYD.RO