Arsurile la stomac sunt din ce in ce mai des intalnite indiferent de varsta si sex, deoarece alimentatia lasa de dorit, iar alimentele si ingredientele pierd pe zi ce trece din naturalete si vitamine.
Arsurile la stomac se manifesta in acelasi mod la toata lumea, prin senzatii de durere in dreptul pieptului, iar cauzele acestora pot fi numeroase insa dupa consultarea unui medic specialist sau chiar inainte puteti incerca unul sau mai multe dintre urmatoarele remedii naturiste.
1. Bicarbonatul de sodiu
Este pe primul loc, fiind cea mai simpla si mai cunoscuta metoda de combatere a arsurilor stomacale. Tot ce trebuie sa faceti pentru a neutraliza aceasta aciditate crescuta este sa amestecati o lingurita mica sau o jumatate de lingurita cu un pahar de 100 ml cu apa si sa beti amestecul.
2. Miere de albine
Mierea de albine este foarte buna, deoarece diminueaza intensitatea durerii cauzate. Daca va stiti cu aceasta problema, este bine de consumat o singura lingurita inaintea meselor principale ale zilei.
3. Migdale
Si acestea sunt recomandate in cazul de fata, deoarece acidul gras din compozitie creaza un strat mai mult decat protector pe peretii interni ai stomacului si vor neutraliza aciditatea in exces. Dupa ce veti consuma cativa samburi, veti observa schimbari notabile.
4. Ceai de musetel
Dupa fiecare masa principala, incercati sa consumati cate o cana cu ceai de musetel, deoarece este recunoscut pentru efectele sale calmante. Infuzia se face cu doar 30 gr de planta la fiecare litru de apa. Se recomanda de pana la 2-3 cani pe zi.
5. Cartoful
Cartoful si nu oricum, ci sub forma de suc va poate ajuta mai mult decat ati fi crezut. Tot ce va este necesar sunt 2-3 cartofi cruzi, cu tot cu coaja, de preferabil ar fi cei rosii, se spala si se introduc in blender sau storcator. De recomandat este consumul imediat dupa ce ati obtinut compozitia, pe stomacul gol.
6. Bananele
Pentru reducerea aciditatii stomacale este foarte bine sa introduceti in alimentatie, bananele, consumate zilnic pe cat posibil. Acestea reduc toate complicatiile gastrointestinale si evita neplacerile create de o aciditate crescuta.
7. Galbenelele
Galbenelele calmeaza deopotriva colicile si arsurile de stomac, cu precadere. Se face o simpla infuzie din doar o lingurita de amestec si o cana cu apa calduta. Se consuma, pentru efectele dorite, 2-3 cani pe zi, intre mese.
8. Florile de salcam
Datorita proprietatilor sale slab alcaline, salcamul are un efect de neutralizare a tot ce inseamna neplacere sau aciditate. De retinut este faptul ca se folosesc doar florile, nu si codita si se va face o infuzie cu o lingura de flori de salcam si apa calduta. Se consuma la fel, 2-3 cani pe zi.
9. Ceaiul de busuioc
Asemeni celui de mai sus, se consuma in mod regulat si nu se intrerupe tratamentul; se foloseste 30 gr de busuioc, cu apa calduta dar de data aceasta se va ingera la sfarsitul meselor principale.
10. Lamaie
Cu toate ca poate nu v-ati fi asteptat, dar si lamaia are un efect mai mult decat calmant in privinta acestei probleme. Acidul citric protejeaza stomacul in timpul unei mese, respectiv dupa.
Dacă ocazional vă confruntați cu arsuri la stomac , există multe remedii casnice și modificări ale stilului de viață pe care le puteți utiliza pentru a ameliora simptomele. În primul rând, încercați să eliminați toate alimentele și băuturile potențial periculoase din dieta dvs. Rețineți că alimentele grase și alcoolul în general pot fi principalii factori declanșatori pentru unele persoane.
Dacă nu sunteți sigur despre alimentele care vă provoacă arsuri la stomac, păstrați un jurnal cu alimentele pe care le consumați și orice simptome de arsuri la stomac pe care le aveți. Dacă eliminarea factorilor declanșatori ai alimentelor din dieta dumneavoastră nu vă ameliorează simptomele, puteți încerca următoarele moduri de a vă schimba obiceiurile alimentare.
- Mâncați încet pentru a evita supraalimentarea
- Mănâncă mese mai mici
- Nu faceți exerciții fizice imediat după masă
- Nu vă aplecați imediat după ce mâncați
- Bea băuturi calde decofeinizate, cum ar fi ceaiul din plante
- Lăsați 3-4 ore între mese și ora de culcare
Alți pași care pot ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac.
Pierdere în greutate
Un stil de viață sedentar, obezitatea și arsurile la stomac nocturne sau simptomele GERD sunt câțiva dintre principalii factori asociați cu probleme grave de arsuri la stomac esofagiene și extraesofagiene.
Exercițiile fizice regulate (cel puțin o jumătate de oră pe zi) vă pot ajuta să vă controlați greutatea mai ușor, să reduceți inflamația, să vă ajute să faceți față stresului și să vă îmbunătățiți calitatea somnului.
Dar echilibrul este important deoarece exercițiile fizice excesive pot afecta negativ sistemul endocrin, nervos și imunitar, precum și prea puțin timp pentru relaxare sau odihnă.
Fumatul interzis
Fumatul este un factor de risc major pentru arsuri la stomac, BRGE și diverse alte afecțiuni. Fumatul de tigari si consumul prea mult de alcool maresc productia de acid si afecteaza reflexele, ca sa nu mai vorbim de inflamatia crescuta si de diferite efecte asupra digestiei.
Încercați să renunțați la fumat cât mai curând posibil.
De asemenea, evitați să consumați prea multă cofeină, deoarece poate împiedica și digestia.
Nu te culca după ce ai mâncat
Deși poate părea normal să stai întins după o masă grea, poate provoca arsuri la stomac. Această poziționare este asociată cu gravitația. Nu vrei ca gravitația să lucreze împotriva ta, așa că amintește-ți să stai în picioare timp de 3-4 ore după ce ai mâncat. A rămâne în poziție verticală va ajuta la eliberarea presiunii asupra stomacului și intestinelor. De asemenea, evitați îmbrăcămintea strâmtă pentru a elibera presiunea asupra acestor zone.
Gumă de mestecat
Da, așa e! Guma de mestecat poate ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac , deoarece provoacă mai multă salivație, ceea ce înseamnă mai multă înghițire. Această tactică înroșează oarecum tot ce se întâmplă înapoi în stomac. De fapt, un studiu a constatat că guma de mestecat timp de 30 de minute după masă poate ajuta la reducerea simptomelor de arsuri la stomac.
Reduce stresul
Încercați o varietate de tehnici de eliberare a stresului, cum ar fi respirația profundă , meditația sau yoga. Acestea ar trebui să ajute la ameliorarea simptomelor arsurilor la stomac.
Suplimente pentru arsuri la stomac
Un sistem digestiv care funcționează corect reduce probabilitatea de reflux de acid, arsuri la stomac, LPR, GERD și o serie de alte probleme digestive. O serie de suplimente alimentare pot ajuta digestia și susține un sistem digestiv sănătos, inclusiv:
Extract de rădăcină de lemn dulce
Lemnul dulce este o plantă magică cu o reputație legendară în medicina tradițională chineză. Ameliorează simptomele de reflux acid și arsuri la stomac și poate ajuta, de asemenea, la tratarea ulcerelor. Ca supliment alimentar, luați zilnic 600 de miligrame de extract de rădăcină de lemn dulce sau conform indicațiilor unui medic.
Extract de fructe de papaya
Fructul de papaya imbunatateste digestia si este antiinflamator. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar, precum și la sănătatea părului și a pielii. Luați 1.000 de miligrame de fructe de papaya o dată sau de două ori pe zi sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră.
Radacina de ghimbir
Extractul de ghimbir este în mare parte un antiinflamator natural care este ideal pentru ameliorarea tulburărilor digestive și a problemelor asociate. Radacina contine gingerol , o substanta biologic activa cu efecte antiacide si antioxidante . Luați 1000 de miligrame de extract de rădăcină de ghimbir o dată pe zi sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Bea multă apă pentru a preveni arsurile la stomac.
Ciulin de lapte
Ciulinul de lapte este un antiinflamator și antioxidant natural care susține funcția ficatului și sănătatea inimii. De asemenea, poate îmbunătăți sănătatea pielii. Luați 250 de miligrame de extract de ciulin de lapte pe zi, sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Puteți lua suplimentul cu sau fără alimente.
Curcumină
Curcumina este un antioxidant natural cu proprietăți antiinflamatorii care promovează sănătatea generală. Pe langa beneficiile sale nutritive, curcumina este si un condiment culinar. Luați o doză de 1000 de miligrame pe zi de curcumină , în funcție de efectul dorit. Luați cu alimente sau apă.
Magneziu
Oxidul de magneziu promovează sănătatea digestivă și a inimii. Este, de asemenea, un antiacid care poate ameliora indigestia. Oxidul de magneziu trebuie luat într-o singură doză de 700 de miligrame cu apă sau conform instrucțiunilor unui medic. Luați acest supliment cu alimente dacă aveți disconfort la stomac.
Pudră de extract de mentă
Pudra de extract de mentă este atât un supliment aromatizant, cât și pe bază de plante. Poate susține sănătatea digestivă și poate ameliora arsurile la stomac, durerile abdominale și greața. Luați 700 de miligrame de extract de mentă o dată sau de două ori pe zi sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Cel mai bine este luat cu mese.