Aperitive si Gustari

Dovlecei în sos de roșii, picant-dulce – o rețetă excelentă pentru camara de iarnă

 

 

Dovlecei în sos de roșii, picant-dulce – o rețetă excelentă pentru camara de iarnă

 

Cu siguranță o să-ți placă gustul picant-dulce al dovlecelului din această rețetă; dovlecelul seamănă cu castraveții bulgari.

 

Ingrediente :

– dovlecel, 1,5 kg;

– usturoi, 2 catei la borcan;

— ienibahar, 6 buc per borcan;

– apa, 500 ml;

— ketchup chili, 130 ml;

— ketchup sau pastă de roșii, 130 ml;

— boabe de piper, 10 buc per borcan;

– sare, 1 lingura;

– zahăr, 4 linguri;

– otet 9%, 100 ml.

 

Mod de preparare:

Din această cantitate de produse veți obține 3 borcane a câte 0,7 litri fiecare.

Se spala dovlecelul si se taie fasii subtiri.

Sfat : folosiți un curățător de legume pentru a felia, astfel fâșiile vor subțiri și se vor rula bine.

Se dizolvă sarea și zahărul, boabele de piper, ketchup-ul în apă, se amestecă și se aduce la fierbere.

Se toarnă oțet, se aduce la fierbere, se fierbe timp de 1 minut.

Pune usturoiul și ienibaharul în borcane sterilizate și așează rulourile destul de strâns, astfel încât rulourile să nu se desfășoare.

Umpleți borcanele cu marinată fierbinte până la vârf. Acoperiți cu capace. Sterilizam in apa pusa intr-o cratita pe un prosop timp de 10 minute din momentul in care fierbe.

Înșurubați capacele și întoarceți borcanele. Înveliți-le și lăsați-le până se răcesc complet.

Sfat : puteți umple rulourile de dovlecel cu ardei dulci, bețișoare de morcov sau ceapă și puteți adăuga în borcane după gust, ardei iute.

Îl depozităm în subsol sau cămară.

 

Pofta buna! 

 

Sursa 




Categorii