Ingrediente:
Aluat:
oua – 5 buc.
zahar – 150 g
sare – 1 praf
faina – 120 g
pudra de cacao – 30 g
praf de copt – ½ lingurita
caise – 600 g (proaspete sau din compot bine scurse)
zahar – 100 g
amidon de porumb – 25 g
apa – 2 linguri
unt – 100 g
crema de branza – 600 g
zahar – 100 g
Glazura:
ciocolata – 200 g
unt – 100 g
Mod de preparare:
Bateti ouale cu zaharul si sarea intr-un castron.
Intr-un alt castron, amestecati faina cu praful de cacao si praful de copt.
Adaugati amestecul uscat in parti in amestecul lichid.
Nota: Amestecul uscat trebuie adaugat in parti, astfel incat sa nu se formeze cocoloase in aluat.
Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute.
In timp ce aluatul se coace, pregatim crema.
Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le in sferturi.
Apoi amestecati caisele folosind un blender de imersie.
Turnati caisele amestecate in tigaie si amestecati zaharul.
Aduceti amestecul la fierbere.
Intr-un alt castron, amestecati amidonul de porumb cu apa si amestecati-l cu caisele in tigaie.
Apoi turnati amestecul intr-un bol si amestecati cu untul inmuiat.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati deoparte.
Taiati pe orizontal blatul copt si racit in trei felii si puneti-le deoparte.
Bateti crema de branza cu zaharul intr-un bol si amestecati amestecul de caise.
Intindeti o parte din crema rezultata pe prima parte a blatului si acoperiti-o cu a doua parte a blatului.
Repetati acest proces pana cand terminati ingredientele.
Terminati cu crema si puneti desertul la frigider pentru 4 ore.
Amestecam intr-un bol ciocolata cu untul topit si turnam amestecul uniform peste prajitura.
Dam la frigider pentru inca 15 minute pentru a se fixa ciocolata.
Sfat: Turnati o parte din ciocolata intr-o punga de patiserie si decorati suprafata.
Asta este tot.
Pofta buna!