Vă prezentăm o rețetă de biscuiți fragezi, deosebit de delicioși și aromați. Pregătiți cei mai savuroși biscuiți în condiții casnice, ce cu siguranță vor fi la fel de delicioși precum cei din copilărie. Aceștia se prepară uimitor de simplu și rapid, mai ales dacă dispuneți de o mașină de tocat cu formă specială pentru biscuiți.
Ingrediente:
– 200 g de unt (untură)
– 200 g de zahăr
– 1 ou (sau 2 ouă mărunte)
– 1 priză de sare
– 3 pahare de făină
– 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins (praf de copt)
– vanilie (la dorință)
– coajă de lămâie (la dorință)
– zahăr vanilat (la dorință)
Mod de preparare:
1. Aluatul poate fi amestecat atât cu mâinile, cât și cu robotul de bucătărie. Turnați făina pe suprafața de lucru. Puneți pe aceasta untul și tăiați-l cu un cuțit, amestecându-l în același timp cu făina. Obțineți o masă fărâmicioasă.
2. Adăugați zahărul, oul, sarea, vanilia, coaja de lămâie, bicarbonatul de sodiu stins (cu oțet, suc de lămâie sau apă clocotită). Frământați aluatul. Obțineți un aluat moale și omogen.
3. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30-40 de minute.
4. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 200°C.
5. Scoateți aluatul din frigider și dați-l prin mașina de tocat, la care se atașează forma specială de biscuiți.
6. Aranjați biscuiții pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Păstrați o distanță între biscuiți.
7. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. La dorință, presărați biscuiții cu zahăr pudră.
Poftă bună!