Lava Cake poate parea, la inceput, o reteta dificil de facut insa chiar este foarte simpla și rapida. Daca urmezi pasii de mai jos, rezultatul va fi unul minunat. Cu aceasta prajitura iti poti impresiona invitatii si familia.
Ingrediente:
- 100 gr de ciocolata neagra,
- 100 gr de unt,
- 4 ouă, 1 zahar vanilat,
- 150 gr de zahar brun,
- 3-4 linguri de cacao,
- 50 gr de faina alba,
- 2 linguri de zahar pudra
Modul de preparare:
Se pune la bain marie untul cu ciocolata si se amesteca pana se topeste ciocolata. Pentru coacerea prajiturilor avem nevoie de forme precum cele de crema de zahar ars. Aceste forme se ung cu unt si se tapeteaza cu cacao.
Pregatirea aluatului – se bat ouale cu zaharul brun pana devin cremoase, se adauga zaharul vanilat, un praf de sare si se amesteca. Ciocolata topita se adauga treptat, amestecand continuu dupa care se adauga faina cernuta si se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza si nu raman cocoloase.
Pentru aceasta reteta ai nevoie de 4 forme – se toarna compozitia in cantitati egale si se pun intr-o tava – se pun la cuptor pentru 12-15 minute la 180 grade – cand aluatul este copt deasupra, se pot scoate din cuptor.
Desprindeti prajitura, usor, cu un cutit, de marginile formei si rasturnati-o pe o farfurie (manipulati cu grija forma sa nu se rupa prajitura).
Aceasta se serveste cu o cupa de inghetata de vanilie, fructe sau doar pudrata cu zahar. Se serveste cat este calda, pentru a curge ciocolata din ea.
Pofta buna!