Panificatie

Pita fără drojdie – cea mai bună alternativă pentru pâinea din comerț!

 

 

Pita fără drojdie – cea mai bună alternativă pentru pâinea din comerț!

 

Vă prezentăm o rețetă de pita delicioasă, fără drojdie. Din doar 4 ingrediente simple și accesibile obțineți niște turte deosebit de delicioase și aromate. Acestea au un spațiu pe mijloc, perfect pentru a fi umplut cu salam, cașcaval sau chiar salata preferată. Este o alegere foarte bună dacă ați hotărât să diversificați puțin meniul de fiecare zi.

 

Ingrediente: 

-360 g de făină

-200 ml de apă fierbinte

-0.5 linguriță de sare

-20 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare: 

1. Cerneți făina într-un bol mai adânc.

2. Dizolvați sarea în apa caldă.

3. Faceți o adâncitură în făină. Turnați în spațiul obținut apa caldă cu sare și uleiul.

4. Frământați aluatul.

5. Înveliți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute.

6. Împărțiți aluatul în 8 părți egale.

7. Întindeți fiecare porție de aluat într-o turtă. Lăsați-le să se odihnească timp de câteva minute.

8. Puneți o tigaie uscată pe foc.

9. Ungeți suprafața de lucru cu ulei.

10. Întindeți fiecare porție de aluat într-o turtă subțire (cu diametrul de aproximativ 16 cm).

11. Aranjați turta în tigaia încinsă.

12. Când pe suprafața turtei vor apărea bule, întoarceți-o pe partea cealaltă. Iarăși întoarceți-o când aceasta va începe să se umfle.

13. Aranjați turta pe o tavă și acoperiți-o cu un prosop.

 

Pofta buna!

 

 

 




Categorii