Stiri

Cel mai bun mod de a verifica uleiul de masline

 

 

Cel mai simplu mod de a verifica uleiul de masline

 

Piata este invadata de produse contrafacute si de slaba calitate, iar uleiul de masline nu face nici el exceptie. Controalele desfasurate asupra loturilor importate de peste hotare depisteaza tot mai des uleiuri inferioare etichetate drept uleiuri „pure, extra-virgine”.Imagine similarăDe fapt, în loturile de import se strecoara multe produse înmultite cu ulei de floarea-soarelui, ulei de canola si clorofila!

Aceste uleiuri mai sunt si colorate si aromate artificial ca sa semene cat mai bine cu soiurile veritabile. În continuare te vom învata un truc grozav de a verifica autenticitatea si calitatea uleiului de masline cumparat din comert. Astfel putem sa evitam produsele de provenienta discutabila si, implicit, sa descurajam intrarea pe piata a uleiurilor contrafacute!

CUM POTI TESTA CALITATEA ULEIULUI DE MASLINE:

Este foarte simplu: tot ce trebuie sa faci este sa tii sticla (sau cutia) de ulei la frigider pret de o jumatate de ora, iar apoi sa-i verifici consistenta. Daca în acest timp, uleiul de masline a devenit mai dens, înseamna ca produsul este într-adevar pur si alcatuit în mare parte din grasimi mononesaturate.

Daca uleiul nu se îngroasa deloc dupa depozitarea la rece, poti fi sigur ca este contrafacut. Aceasta metoda este mai sigura decat orice eticheta sau certificat de garantie!

Este pacat sa mai aruncam banii pe uleiuri de masline denaturate (si scumpe, în acelasi timp), asa ca da mai departe trucul ca sa îi previi si sa îi ajuti si pe altii sa recunoasca produsele pure de cele contrafacute!

Dacă este ținut într-un loc răcoros și întunecat, uleiul de măsline poate fi consumat până la 24 de luni de la termenul de expirare. De fapt in aceasta perioada nu isi pierde proprietatile insa noile reglementari din Italia nu mai obliga producatorii sa treaca pe eticheta data expirarii pentru ca uleiul de masline nu expira, poate fi consumat oricand.

 

Sursa: Sertarul cu sanatate




Categorii