Remedii naturiste

6 Semne că ficatul tău este plin de toxine și te îngrașă (și cum să-l oprești)

 

 

6 Semne că ficatul tău este plin de toxine și te îngrașă (și cum să-l oprești)

 

După cum probabil știți deja, ficatul este un organ important, deoarece transformă toxinele în deșeuri, pe care organismul le elimină apoi prin urină și fecale. Aceasta este o funcție destul de solicitantă, deoarece în zilele noastre modul nostru de viață este plin de toxine. Din păcate, pe măsură ce trece timpul, ficatul poate deveni lent și copleșit, iar acest lucru duce de obicei la incapacitatea de a elimina toxinele în mod corespunzător. În schimb, le stochează în celulele adipoase, mai ales în zona abdomenului.

CE ESTE BOALA FICATULUI GRAS?

Boala ficatului gras este cauzată de un exces de grăsime în ficat. Ficatul este un organ gras în mod natural, așa că ar trebui să existe tot timpul puțină grăsime în ficat. Dar atunci când grăsimea din ficat depășește mai mult de 5% până la 10% din greutatea totală a ficatului, rezultă boala ficatului gras.

Există două tipuri de boli hepatice: boala hepatică grasă nealcoolică și boala hepatică alcoolică. Boala hepatică alcoolică este rezultatul consumului excesiv de băuturi alcoolice, în timp ce boala hepatică grasă non-alcoolică este rezultatul unor factori non-alcoolici, cum ar fi colesterolul ridicat sau genetica. Următoarele simptome pot indica un ficat care are nevoie de detoxifiere. Hai să aruncăm o privire:

CREȘTEREA BRUSCĂ ÎN GREUTATE

Când ficatul tău nu funcționează 100% la eliminarea toxinelor din organism, reducerea caloriilor și antrenamentul regulat nu vor fi de mare ajutor, deoarece organismul stochează toxinele nefiltrate în celulele adipoase. Mai mult, deoarece ficatul este responsabil pentru metabolizarea grăsimii, atunci când aceasta nu funcționează corespunzător, grăsimea va circula din intestin prin bilă și înapoi în organ.

ALERGII

Un ficat sănătos creează anticorpi care atacă alergenii. Cu toate acestea, atunci când funcționarea acestuia scade, organismul stochează acești alergeni. Creierul răspunde producând histamina, o substanță chimică care marchează alergenii pentru îndepărtare. Acumularea excesivă de histamină duce la simptome de alergie precum mâncărime, ceață cerebrală și dureri de cap.

OBOSEALA CRONICĂ

Toxinele împiedică metabolismul țesuturilor musculare, ceea ce are ca rezultat dureri și oboseală fizică. Cu timpul, oboseala se poate transforma în stare de spirit negativă, depresie și izbucniri de furie.

TRANSPIRAȚIE EXCESIVĂ

Când ficatul este suprasolicitat, funcționarea acestuia se reduce și ficatul devine fierbinte. Prin urmare, fiind un organ mare, transferă căldura restului corpului și încearcă să se răcească prin transpirație excesivă.

ACNEEA NU DISPARE

Toxinele din ficat pot provoca dezechilibre hormonale care la rândul lor pot cauzează acnee. Dacă această problemă a pielii este cauzată de un ficat lent, nu există o curățare externă care să o trateze până când funcționarea ficatului nu este îmbunătățită.

RESPIRAȚIE URÂT MIROSITOARE

Dacă sănătatea și igiena ta orală sunt bune, dar totuși suferi de o respirație urât mirositoare, s-ar putea să ai o problemă cu ficatul. Întrebați-vă medicul pentru a fi sigur.

MODALITĂȚI DE A SCAPA DE BOLILE DE FICAT

Boala ficatului gras poate fi inversată și atenuată printr-o alimentație adecvată. Aceste două rețete sunt modalități delicioase și hrănitoare de a inversa efectele unui ficat gras. Alimente precum rădăcina de păpădie, bananele, cartofii dulci și rădăcina de ghimbir pot ajuta la atenuarea și la inversarea efectelor unei boli hepatice grase.

Faceți un smoothie la micul dejun cu banane, ghimbir și rădăcină de păpădie pentru a combate efectele acestei boli.

Tăiați o banană și amestecați cu o cană de iaurt grecesc, rădăcină de ghimbir zdrobită, două linguri de unt de arahide și o linguriță de rădăcină de păpădie. Se amestecă și se servește imediat. Se încorporează în alimentația ta o dată sau de două ori pe zi.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol și te va ajuta să-ți îmbunătățești viața și să fii o persoană mai sănătoasă.

 




Categorii