Preparate fara carne

Rețeta delicioasă de fasole verde pe care puțini bucătari o știu…

 

 

 

 

Folosita pentru feluri principale, dar si in diverse tipuri de salate, fasolea verde este o sursa importanta de vitaminele C, K si alti nutrienti, precum fier, magneziu si calciu.

Pentru aceasta mancare de fasole verde fierbe legumele la foc mic, pentru ca in acest fel se pierd mai putine substante hranitoare.

 

Ingrediente (4 portii)

500 g fasole verde (pastai)

4 dovlecei mici

1 ceapa

1 morcov

4 rosii

sare piper

4-5 catei de usturoi

3 linguri de ulei marar tocat

menta proaspata

2 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Speli pastaile de fasole, le cureti si la tai in doua sau in trei, in functie de cat de mari sunt.

Speli dovleceii si ii tai cuburi.

Toci ceapa, iar morcovul il dai pe razatoare.

Torni intr-o cratita uleiul si pui la calit ceapa si usturoiul maruntit, amesteci si adaugi morcovul. Pui piper si lasi putin la calit.

Adaugi dovleceii, foile de dafin si pastaile, torni putina apa fierbinte si lasi la fiert.

Cand sunt aproape gata, adaugi rosiile tocate cubulete si lasi la fiert ca sa scada sosul.

La final, potrivesti de sare si piper daca este cazul si opresti focul.

Mancarica este foarte buna cu marar tocat presarat din abundenta, dar daca vrei sa incerci gusturi noi poti pune menta proaspata.

 

Reteta 2 (reteta bunicii)

Asta e unul din felurile mele favorite de mancare, pentru ca-mi place mult fasolea verde proaspata. Bunica mea facea o zeama de fasole cu lapte pe care o fac si eu, dar prefer varianta mai light, adica fara rantas si cantitate mare de afumatura.

Fasolea asta se face repede si se manaca si mai de repede.

Am folosit cam jumatate de kg de fasole, 3 cepe nu foarte mari, 2 morcovi, vreo 3 radacini de patrunjel foarte tinere si trei catei de usturoi.

Am dat morcovii si radacina de patrunjel pe razatoarea mica, am tocat ceapa si un catel de usturoi si le-am pus la calit cu boia. Am adaugat fasolea si am turnat apa cat sa acopere, am lasat sa fiarba in voie la foc mic, amestecand din cand in cand. La final am adaugat un cub de unt si vreo patru linguri de smantana grasa, foarte bine diluata cu lichidul din mancare. Am mai pus doi catei de usturoi dati pe razatoare.

Pofta buna! 

 

 




Categorii