Remedii naturiste

Leacurile babesti cu matasea de porumb

 

 

 

 

Leacurile babesti si matasea de porumb

Datorita proprietatilor sale terapeutice, matasea de porumb a fost folosita din cele mai vechi timpuri. Bunicii nostri o foloseau atat sub forma de ceai, cat si in stare naturala. Din matase se prepara si un rachiu, util in tratarea racelilor. Matasea era folosita si pentru tratarea hemoragiilor si ranilor. Ceaiul se prepara pentru a ameliora simptomele unor boli de rinichi, bila sau ficat.

Matasea de porumb are un continut ridicat de vitamine

Matasea de porumb este bogata in flavonoide, saponine si saruri de potasiu. Mai contine de asemenea si numeroase vitamine: K, C, B, E, dar si lipide, tanin si substante minerale. In matasea de porumb se regasesc si cantitati importante de beta caroten, niacin si seleniu. Astfel, matasea de porumb are proprietati diuretice, antiinflamatorii si calmante.

Matasea de porumb, un adevarat panaceu

Adauga matasea de porumb in regimul tau alimentar zilnic. Datorita mineralelor si vitaminelor pe care le contine, matasea de porumb asigura un organism sanatos si activ. In farmacii si in plafare se gasesc si capsule cu matase de porumb. Acestea contin silicon, complexul de vitamine B, fier, zinc, potasiu, calciu, magneziu si fosfor. Matasea de porumb este benefica si pentru sanatatea vaselor de sange.

Matasea de porumb este benefica in problemele sistemului urinar. O cana cu ceai fierbinte din matase de porumb ajuta la eliminarea toxineor si la regenerarea sistemului urinar. Ceaiul ajuta si la eliminarea pietrelor la rinichi. Matasea de porumb imbunatateste functiile bilei si ale ficatului. Ceaiul ajuta in lupta impotriva icterului si ajuta la mentinerea sanatoasa a functiilor ficatului. Matasea de porumb este utila si pentru reducerea tensiunii arteriale.

Matasea de porumb lupta impotriva cancerului. Continutul ridicat de flavonoide, polifenoli, fitochimicale si antioxidanti pe care matasea de porumb il contine o recomanda ca adjuvant in tratamentul cancerului. In combinatie cu alte ierburi si produse naturiste, matasea de porumb este o alternativa utila in regimul pacientilor cu cancer.

Matasea de porumb lupta cu kilogramele in plus

Matasea de porumb ajuta si la eliminarea kilogramelor in plus. Datorita continutului ridicat de mucilagiu, o substanta care absoarbe apa, matasea este utila in regimurile de slabit si ajuta la reglarea organismului. Pentru un rezultat bun, bea 2 – 3 cani de ceai de matase de porumb in fiecare zi.

Ceaiul din matase de porumb este util si inainte si in timpul menstruatiei. Acest ceai diminueaza iritabilitatea si disconfortul din acesta perioada. De asemenea, ceaiul din matase de proumb combate simptomele sindromului prementrual. O ceasca de ceai, timp de 10 zile pe luna, este modul optim pentru a trece peste aceasta perioada mai delicata.

Matasea ajuta si in rezolvarea si altor afectiuni specifice femeilor. Printre acestea se numara dismenorea, anexita , mentruatiile neregulate, lipsa laptelui matern. Trateaza si numeroase tulburari aparute la femeiele aflate la menopauza.

Matasea de porumb calmeaza simptomele cistitei, colicilor si este un puternic diuretic. Lupta si impotriva insuficientei cardiace. Ceaiul de matase de porumb este util si pentru unele afectiuni ale pielii precum celulita, degeraturi, eczeme si edeme, furuncule sau psoriazis.

Cum se prepara ceaiul din matase de porumb

Pentru a prepara ceai din matase de porumb, pune 2 linguri de matase maruntita in 300 ml apa clocotita. Lasa sa infuzeze timp de 10 – 15 minute, apoi strecoara lichidul. Pentru rezultate bune, se tine o cura de 10 zile, in care se bea 2-3 cani de ceai pe zi. Dupa cele 10 zile se face o pauza de 5 zile. Pentru un gust mai bun al ceaiului, mai poti adauga o lingurita de miere si suc de lamaie.

 

Atentie!

Matasea de porumb contine o cantitate mare de tanin, care se elibereaza in timpul fierberii. Astfel, ceaiul din matase de porumb nu este recomandat celor care sunt alergici la tanin. Un alt efect secundar al consumului de ceai din matase de porumb este aparitia mancarimilor, pe fondul unei alergii severe. In acest caz, este recomandat sa opresti consumul de ceai.

Inainte de a incepe o cura cu ceai din matase de porumb, trebuie sa consulti un medic. Este indicat sa ii raportezi orice efect secundar aparut. De asemenea, daca urmezi un tratament cu furosemide este strict interzis sa consumi ceai din matase de porumb.

 

Sursa :  Ştiri locale




Categorii