Desert

Rețeta renumitelor eclere cu crema de vanilie

 

 

 

 

Ingrediente: 

Pentru coji de ecler:

-100 ml ulei

-200 ml apa

-200 gr de faina

-6,7 oua (in functie de marime )

-un fir de sare

Pentru crema de vanilie:

-1litru de lapte

-4,5 oua (iar in functie de marime,eu am folosit 5 pentru ca erau micute )

-8 linguri de zahar (cu varf )

-8 linguri de amidon

-4 linguri de zahar pentru albusuri

-esenta de vanilie si un fir de sare

 

Mod de preparare:

Pentru glazura n-am facut fondant (voi face altadata )am folosit 150 gr ciocolata topita cu 3 linguri de ulei …

Pentru coji am pus apa cu uleiul si sarea la fiert ,am dat in clocot si apoi am adaugat deodata faina cernuta in prealabil.Am amestecat si a iesit ce se vede in foto.Am lasat la racorit.

Apoi am adaugat cate un ou ,si am amestecat dupa fiecare ,pana ce s-a incorporat fiecare ou.Asta e secretul….nu se adauga alt ou,pana ce nu este incorporat celalalt.

C-am asa arata in final ,la mine au intrat 7 oua ca erau micute.Trebuie sa se poata invarti lejer .

Cu aceasta compozitie se pot face eclere,choix a la crem sau foi pentru tortuti.Se pot face gogosele care se umplu cu creme dulci sau sarate (icre,ciuperci,pate ,etc )
Deci cu un po

s cu sprit eu am turnat bastonase mici si subtirele in tava neunsa.

Am dat la cuptor la 200 de grade pentru 25 de minute,nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii ,altfel nu se mai umfla la copt.Cand s-au rumenit frumos,sant umflate si uscate,(trebuie sa se miste cand scuturam tava )se scot din cuptor si se lasa la racit.
Pentru crema : Punem laptele la fiert si intretimp amestecam galbenusele cu zaharul si esenta pana se albesc si zaharul e topit.adaugam cateva linguri de lapte (din cel care fierbe )si amidonul.Amestecam bine sa nu faca cocoloase si turnam in fir ,amestecand usor ,in laptele care fierbe (ca la budinca ).

Batem albusele cu zaharul ca la bezea.Cand budinca s-a intarit ,dam focul la mic si adaugam cate o lingura de albus si continuam amestecarea….continuam sa adaugam albusul pana il terminam.Incorporat albusul ,stingem focul si lasam la racit.

Crema arata asa .e moale si pufoasa.

Aici sant toate la racit.

Taiem capacele la eclere (la mine sant micute – deci minieclere ) si cu ajutorul posului (sau lingurita) le umplem cu crema.Ciocolata o topim intr-o craticioara cu putin ulei si trecem fiecare ecler cu partea de sus prin ciocolata.Lasam sa se intareasca ciocolata si le dam la frigider sau……ne apucam de mancat !!!!

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: La cucina di Petro




Categorii