Aperitive si Gustari

5 metode de păstrare a roșiilor pentru iarnă: apreciază prioritatea fiecăreia!

 

 

5 metode de păstrare a roșiilor pentru iarnă: apreciază prioritatea fiecăreia!

 

Sezonul roșiilor e în toi, de aceea e timpul perfect pentru prepararea salatei caprese, bruschetelor apetisante cu salsa de roșii, coacerea tartelor și stoarcerea sucului… Doriți să vă bucurați și iarna de aceste bunătăți?

Va prezentam 5 moduri diferite de păstrare a roșiilor pentru iarnă, care vă vor permite să folosiți aceste legume suculente anul împrejur. Congelați-le, uscați-le sau prelucrați-le termic ca să vă bucurați și în perioada rece a anului de bucate aromate și delicioase cu roșii.

1. Roșii uscate

Roșiile uscate – o conservă fantastică. În primul rând, preparându-le acasă, veți economisi o sumă frumușică, deoarece în magazin un astfel de borcan costă destul de scump. În al doilea rând, roșiile uscate sunt incredibil de gustoase. Acestea sunt adăugate în salatele de legume, în omletă, paste, pizza și alte bucate. Mărunțindu-le și amestecându-le cu busuioc, veți obține o pastă excelentă pentru sandwich-uri. Pentru această gustare sunt potrivite legumele mici și cărnoase. Această conservă se păstrează la frigider.

2. Roșii congelate

Faceți tăieturi în roșii în formă de cruce și puneți legumele în apă clocotită timp de 20 de secunde. Scoateți roșiile, decojiți-le, tăiați-le sferturi și puneți-le în pungi pentru congelare. Scoateți aerul înainte de a fixa pungile! Puteți adăuga roșiile congelate direct în supe, tocane, omletă sau tarte sărate.

3. Roșii ca proaspete în borcane

Un mod foarte interesant de conservare! Roșiile nu sunt opărite sau marinate, dar sunt preparate termic la cuptor direct în borcane. Datorită acestui truc legumele își păstrează aproape aspectul proaspăt inițial.

Curățați roșiile de coajă și tăiați-le sferturi, puneți-le în borcane curate și uscate, închideți-le cu capace și dați-le la cuptor, la 140 de grade timp de 75 de minute. Borcanele trebuie să stea în poziție orizontală. Scoateți borcanele din cuptor, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească complet.

4. Chipsuri din roșii

O alternativă sănătoasă chipsurilor de cartofi. Seamănă cu roșiile uscate, dar datorită feliilor subțiri sunt mult mai crocante.

Tăiați legumele spălate rondele de grosime medie și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți roșiile cu ulei, presărați-le cu sare, busuioc uscat și usturoi. Dați tava la cuptor timp de 1.5 ore la 140 de grade, lăsând roșiile în cuptor până se vor răci complet. Dacă roșiile sunt prea suculente, mai repetați prelucrarea termică.

5. Pastă de roșii

Pasta de roșii – un ingredient indispensabil pentru prepararea multor bucate. Dacă vă plac produsele naturale de casă, trebuie să preparați neapărat această conservă. La început modul de preparare vă poate părea ca o corvoadă, dar rezultatul merită tot efortul. Pasta se păstrează excelent timp de 2-3 luni la frigider sau timp de 9 luni la congelator.

Tăiați roșiile mari și cărnoase (1 kg) în felii și înăbușiți-le cu o cantitate mică de ulei până se vor înmuia. Apoi frecați-le printr-o sită mare, adăugați sare după gust și 0.5 linguriță de sare de lămâie. Turnați masa de roșii într-o formă de copt și dați-o la cuptor timp de 4 ore la 150 de grade. Puneți pasta densă în borcane mici sterilizate și turnați deasupra puțin ulei, capsați borcanele.

 

Pofta buna!

 

7 metode de conservare a roșiilor - Restograf

Sursa: Bucatarul

 




Categorii